Ексклюзиви
понеділок, 23 лютого 2015 11:53

Німецький художник створює мистецький проект проти російської агресії

Німецький художник створює мистецький проект проти російської агресії
Фото:Reuters

Художник з німецького міста Мангейм Курт Флекенштайн планує мистецький проект в Латвії, спрямований проти агресивної політики російського президента Володимира Путіна. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, він збирається протягом двох тижнів виставляти в Ризі знищений український танк, а також, переодягнувшись у форму російського солдата, чистити його за допомогою води і шматки. Ця мистецька акція відбудеться в період головування Латвії в Євросоюзі.

"Я екстремальний борець за демократію і толерантність", - заявив 65-річний художник в інтерв'ю інформаційному агентству dpa.

Два тижні тому німецький художник в день, коли в Дрездені планувалося проведення демонстрації критичного до ісламу руху Pegida (Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу) вистелив 175 килимків для молитви біля церкви Frauenkirche. За допомогою цієї акції він хотів виступити за відкритість і толерантність.

Зараз ви читаєте новину «Німецький художник створює мистецький проект проти російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі