пʼятниця, 30 липня 2021 15:41

"Невдалий трах", "Красуня на драйві", "Круїз у джунглях", "Час", - що дивитися у кіно цього тижня

"Невдалий трах", "Красуня на драйві", "Круїз у джунглях", "Час",  - що дивитися у кіно цього тижня
У прокат вийшла румунська комедія-переможець Берлінале "Невдалий трах або Шалене порно". Про бухарестську вчительку, чиє пікантне відео потрапило в інтернет і через скандал її можуть звільнити. Фото: molodist.com

Цього тижня в прокат вийшли переможець Берлінале, культова гонконзька мелодрама, діснеївська пригода, американський містичний трилер від майстра жанру та бойовик про жінку, що страждає від спалахів неконтрольованої люті.

"Красуня на драйві", реж. Таня Векслер

У тендітної та водночас неймовірно сильної та швидкої Лінді розлад, через який не здатна контролювати емоції. У приступі люті може напасти на того, чия поведінка їй не сподобалася. Психіатр розробляє для неї спеціальний жилет та пульт. Цей винахід подає електричний розряд, який заспокоює жінку. Користуючись ним, Лінді намагається почати жити звичайним життям та починає зустрічатися із бухгалтером Джастіном. Але його вбивають і вона вирішує помститися за коханого, за сюжетом.

Американська режисерка Таня Векслер найбільше відома вікторіанською костюмною комедією "Без істерики", яка вийшла 10 років тому. У її новій роботі знялися Джай Кортні, Стенлі Туччі, Сьюзен Сарандон та Девід Бредлі. Головну роль у бойовику зіграла звична до екшн-сцен Кейт Бекінсейл, відома за серією фільмів "Інший світ" та стрічкою "Ван Хелсінг".

"Круїз у джунглях", реж. Жауме Колєт-Сера

Науковиця Лілі та її брат Макгрегор шукають загадкове дерево життя. Вони звертаються до капітана річкового судна Френка та прямують в експедицію у африканські джунглі. Їм доведеться захищатися від диких звірів та конкурувати із іншими шукачами напівлегендарного дерева.

Фільм заснований на однойменному атракціоні у Діснейленді, в якому відвідувачам пропонують 7-хвилинну мандрівку на пароплаві. Функціонує з 1955-го. Стрічку за мотивами "Круїзу у джунглях" хотіли зняти з 2004-го — після успіху "Піратів Карибського моря", що також засновані на діснейлендівському атракціоні. Протягом цього часу розглядалися різні варіанти для сюжету фільму. У 2015-му продюсери Джон Девіс та Джон Фокс запропонували взяти за основу військову мелодраму "Африканська королева". У цій стрічці 1951-го головні ролі грали Кетрін Гепберн та Гамфрі Боґарт.

Крім "Африканської королеви" сценаристів надихали фільми про Індіану Джонса та пригодницька стрічка Роберта Земекіса "Роман з каменем", де письменниця та контрабандист шукають скарб у колумбійських джунглях.

"Невдалий трах, або Шалене порно", реж. Раду Жуде

Секс відео бухарестської вчительки Емі та її чоловіка потрапило у відкритий доступ в інтернеті. Це стає відомо адміністрації школи та батькам учнів. Її звинувачують у непристойній поведінці. Починається дискусія, чи може вона надалі працювати в школі, за сюжетом.

Фільм отримав головну нагороду Берлінського кінофестивалю. Складається з 3 частин: прогулянка героїні Бухарестом, ілюстрований словник ключових понять румунської повсякденності, шкільне зібрання, де вирішується питання відсторонення Емі від роботи.

"Чорна комедія висміює консервативність, дикість, ретроградність суспільства, - каже кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський - Кіно багатослівне і критичне, серйозне й комічне водночас. Саме так треба говорити про складні речі у важкі часи. Без лицемірної політкоректності".

Режисер стрічки Раду Жуде — один з найбільш відомих румунських кінематографістів. 2015-го він виграв приз Берлінського кінофестивалю за найкращу режисуру до фільму "Браво!".

"Час", реж. М. Найт Шьямалан

Родина відпочивальників знаходить на тропічному острові віддалений пляж. Виявляється, що там час йде інакше: діти починають стрімко дорослішати, а батьки — старішати. Їм потрібно знайти спосіб вибратися звідти, допоки не стало запізно, за сюжетом.

Американський режисер М. Найт Шьямалан зняв трилери "Шосте відчуття", "Невразливий", "Знаки" та "Спліт". Ще 2004-го британська газета "The Times" назвала його майстром загадкових ходів. Для його фільмів характерні твісти — несподівані повороти, які докорінно змінюють розуміння сюжету. В основі стрічки "Час" графічний роман француза П`єра Оскара Леві та швейцарця Фредеріка Пітерса "Піщаний замок". Шьямалан написав сценарій та спродюсував фільм.

"Чунцінський експрес", реж. Вонг Карвай

Фільм складається з двох сюжетів. У першому поліцейський, який страждає після розриву із дівчиною, закохується у таємничу білявку. Вона займається продажем наркотиків. У другому сюжеті інший поліцейський починає підозрювати, що поки він не вдома, у його квартирі хтось буває. Це виявляється таємно закохана у нього офіціантка.

Спільне місце дії обох ліній фільму - закусочна Midnight Express у гонконзькому комплексі будівель "Чунцінські особняки".

У листопаді 1994-го на фестивалі у Стокгольмі стрічку побачив Квентін Тарантіно. Режисер, що за півроку до того отримав Золоту пальмову гілку у Каннах, був вражений фільмом Карвая. Його дистриб`юторська компанія Rolling Thunder Pictures забезпечила прокат "Чунцінського експресу" у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський тиждень критики оголосив дати проведення

Також цього тижня у прокат виходить американський трилер про професора-маніяка "Викрадач жінок", канадський фільм жахів про екзорцистів "Демонік" та мексиканський фільм жахів про одержимих дітей "Пограй зі мною".

Зараз ви читаєте новину «"Невдалий трах", "Красуня на драйві", "Круїз у джунглях", "Час", - що дивитися у кіно цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі