Ексклюзиви
четвер, 12 вересня 2013 17:15

Нардеп Ляшко на Форумі видавців купив книгу про політологів-терористів, а мер Львова поки прицінюється
6

Фото: Фото: Ольга Швед

12 вересня офіційно відкрили 20-й ювілейний "Форум видавців у Львові" у Львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17.

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко спільно з Міністром культури і національної спадщини Республіки Польща Богданом Здроєвським 12 вересня взяли участь в урочистому відкритті. Після відкриття в оточенні фотографів і охоронців Грищенко пройшовся поміж рядів із книгами на другому поверсі. Жодної не придбав, лише погортав кілька дитячих і історичних.

"Люди перестають думати, коли перестають читати – так казав великий філософ і мислитель Денні Дідро", - сказав Костянтин Грищенко.

Нардеп Олег Ляшко прийшов на Форум видавців в обід в оточенні кількох супроводжуючих осіб. Біля видавництва "Наш формат" його зустрічає письменник Констянтин Матвієнко. Дає в руки книгу "Відлуння в брамі".

"В фантастичній книзі зустрінете і безпритульних підлітків, політологів-терористів, агента паранормального відділу ЦРУ, прокурорку на пенсії та інших несподіваних персонажів", - каже автор. Олег Ляшко попросив знижку на книгу як для нардепа. Йому продали за 50 грн, за звичайною ціною. Наступним стондом, який відвідав нардеп став "Інститут передових технологій" із Києва.

"У вас є така книга про Україну із радикальними змінами? Ні. То давайте карту", - попросив Ляшко. Він купив карту "Україна ілюстрована" за 70 грн. Знижки вже не просив.

Мер Львова Андрій Садовий ще не вирішив, що купуватиме на форумі.

"Треба подивитися, прицінитися. Однієї улюбленої книжки не маю, але люблю читати. Недавно під час відпустки прочитав книгу колишнього прем'єр-міністра Сінгапура Лі Куан Ю "Сінгапурська історія або як створюються держави"", - каже Андрій Садовий.

На цьогорічний Форум привезли 100 тис. книжок, з них майже 10 тис. – це нові видання. Приїхали 362 автори та 220 видавців. У програмі – 800 заходів, 250 автограф-сесій. Представлені 23 країни світу: Польща, Росія, Німеччина, Чехія, США, Канада, Білорусь, Грузія, Вірменія, Велика Британія, Франція, Данія, Латвія, Литва, Колумбія, Румунія, Сербія, Словаччина, Швеція, Швейцарія, Австралія, Каталонія і Нова Зеландія.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Ляшко на Форумі видавців купив книгу про політологів-терористів, а мер Львова поки прицінюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі