четвер, 12 вересня 2013 13:03

У Львові відкрили 20-й ювілейний Форум видавців
24

Фото: Фото: Ольга Швед

12 вересня офіційно відкрили 20-й ювілейний "Форум видавців у Львові".

У Львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17 захід проводять з 1996 року. В приміщення впускають лише зареєстрованих учасників та видавців, аби ті змогли обмінятися досвідом та поспілкуватися. Цього дня книги можна придбати лише на подвір'ї палацу. Із 13 по 15 вересня зайти всередину можуть всі охочі. Вхід платний – 10 гривень.

Окремі заходи розпочалися ще 9 вересня. Цього року організатори очікують 50 тисяч відвідувачів.

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко спільно з Міністром культури і національної спадщини Республіки Польща Богданом Здроєвським 12 вересня взяли участь в урочистому відкритті 20 ювілейного Форуму видавців у Львові.

"Спадають на думку часи, коли Львів був рушійною силою книговидавництва на східнослов'янських землях. Цьогоріч ми відзначаємо 440 років з дня заснування у Львові першої друкарні. Саме у цьому місті Іван Федоров знайшов розуміння того, що завдяки друкованій книзі кардинально зміниться шлях історії. Тому з впевненістю можу сказати, що Форум видавців у Львові – це історичний спадкоємець книговидавництва в Україні", – каже Костянтин Грищенко.

Країною (почесним гостем) Форуму цього року обрано Польщу, тому в його рамках відбудеться понад 50 імпрез, які організують поляки. Міністр культури і національної спадщини Республіки Польща Богдан Здроєвський відкрив польський стенд на другому поверсі Палацу мистецтв. Половина книг на стенді – українською мовою, видані у Польщі.

Серед заходів - міжнародний літературний фестиваль за участю 362 авторів, ніч поезії і музики, де виступатимуть польські виконавці, бібліотечний форум та багато іншого. Мер Львові Андрій Садовий ще не вирішив, що купуватиме на форумі.

"Треба подивитися, прицінитися. Однієї улюбленої книжки немаю, але люблю читати. Недавно під час відпустки прочитав книгу колишнього прем'єр-міністра Сінгапура Лі Куан Ю "Сінгапурська історія або як створюються держави". Мої діти вже почали читати, тому треба побільше дитячих книг купувати", - каже Андрій Садовий.

100 000 книг привезли видавці, з них – більше 10 000 - новинки. "У нас море новинок, автори - Роман Іваничук, Олександр Ковальов, Юрій Винничук, Олесь Ульяненко", - кажуть у видавництві "Фоліо".

У день під час Форуму видавців відбуватиметься більше 50 заходів, презентацій, афтограф-сесій, зустрічей, концертів та імпрез.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили 20-й ювілейний Форум видавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі