пʼятниця, 06 вересня 2013 13:00

Нова книга Матіос про трагічну історію 12-річної дівчинки на "кривавій землі"

 

Ювілейний Форум у Львові в черговий раз представлятиме нові книги українських письменників.

Зокрема видавництво "Піраміда" також підготувало чимало новинок. Серед яких книги - Галини Пагутяк "Записки Білого Пташка" та "Кожен день інший", "Три монети, щебпак та інші приємності" Ольги Ворончихіни, "Паноптикум ДіПі" Богдана Бойчука, "Джеймс Джойс: Тайна його мистецького обличчя. Жінка в чорному: Етюди, поезії в прозі, нариси, діалоги" Дарії Віконської та інші.

Презентують на Форумі і нову книгу Марії Матіос. Повість "Черевички Божої Матері" – трагічна буковинська історія червня-липня 1941 року, в якій і справді нема пересичення правдою. Головна героїня Іванка Борсук (яка перекочувала зі сторінок повісті "Москалиця") у свої дванадцять років розуміє найголовніше: що є Добро і що є Зло.

Марія Матіос вкотре описує особливу драму людини 20 століття на території, яку історик Тімоті Снайдер назвав "кривавими землями". А все завдяки обізнаності письменниці в гуцульських віруваннях, народних традиціях і людській психології.

Форум у Львові триватиме з 10 по 15 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Нова книга Матіос про трагічну історію 12-річної дівчинки на "кривавій землі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі