пʼятниця, 22 вересня 2017 17:48

На виставці показали ляльок-акторів з архівів театрів
12

Фестиваль «Ляльковий світ»
Фото: Ольга Васьків
Фестиваль «Ляльковий світ»
Фестиваль «Ляльковий світ»
Фестиваль «Ляльковий світ»
Фестиваль «Ляльковий світ»

21 вересня у львівському Палаці мистецтв стартував щорічний фестиваль "Ляльковий світ". Цього року тема проект: "Чарівні казки".

До створення експозиції фестивалю долучилося кілька десятків авторів з цілої України. Вони присилали організаторам своїх ляльок створених у різних техніках. До фестивалю приєдналися і театри. Обласний театр ляльок показав героїв вистави "Дикі лебеді", "Тарас" та частину вистави "Фарбований лис". Ляльок, які брали участь у виставах глядачі не бачили від кількох до десятка років. Маріонеток з "Диких лебедів" та шарнірних ляльок створив ще наприкінці 1980-х років художник з Санкт-Петербургу Павло Міронов. Ці ляльки мають дуже точну побудову суглобів через що дуже пластичні. Сучасні лялькарі зараз такі не роблять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячу авторських ляльок в національному вбранні показали на виставці

"Найстаріші ляльки виготовлені тоді, коли й утворився наш театр – в 1970 році. В архіві театру є ляльки з більш ніж 10 вистав, які вже не входять в сучасний репертуар. Можливо, колись створимо власну виставку, щоб показати цих ляльок-акторів", - каже головна художниця лялькового театру Інесса Кульчицька.

Перший театр на фестивалі представив героїв вистави "Лялька Реґґеді Енн" - ганчірних ляльок та ляльковий вертеп з вистави "Черевички".

"За вісім років існування лялькового проекту важко здивувати чимось новим наших глядачів. Але ми щорази ми вигадуємо якусь родзинку. Цього року – це театральні ляльки – вони справжні зірки, бо завжди в центрі уваги. Також дітки від 4 до 15 років підготували спеціально на фестиваль цілий казковий світ із "Кота в чоботях" - замок, герої. Окрім того, є ляльки для дорослих – копії політиків – мера Садового, канцлера Ангели маркель та багато іншого", - каже "Лялькового фестивалю" Ірина Сорокіна.

Триватиме виставка з 22 вересня по 1 жовтня у Львівському Палаці мистецтв.

Зараз ви читаєте новину «На виставці показали ляльок-акторів з архівів театрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі