пʼятниця, 07 квітня 2017 11:47

Тисячу авторських ляльок в національному вбранні показали на виставці
26

Фестиваль «Ляльковий світ»
Фото: Сергій Руденко
Фестиваль «Ляльковий світ»
Фестиваль «Ляльковий світ»
Фестиваль «Ляльковий світ»
Фестиваль «Ляльковий світ»

6 квітня у львівському палаці Мистецтв відкрили виставку найвідомішого в країні фестивалю авторської іграшки – "Ляльковий світ". Півсотні авторів з різних областей України представили дітям та дорослим майже тисячу ляльок.

На дев'ятому етнофестивалі показали різні види авторських ляльок - ляльки-мотанки, магодзи, трав'яні, плетені, гачковані, ляльки-картини, писанки у різноманітних техніках. Найбільше – колекційних ляльок, вбраних у автентичні плахти і вишиванки.

"Люди хочуть гарного настрою з початком тепла. Позитивного, веселого та дитячого. Всі чекають свят та весни. Це якраз та виставка, на якій можна підняти собі настрій, побавитися, посміятися, щось згадати. Діти взагалі в захваті від ляльок", – каже організаторка фестивалю "Ляльковий світ" Ірина Сорокіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні етнічних ляльок презентували у Львові

Окрім ляльок, експозицію прикрашає виставка картин. Живописну серію на склі "Діти бавляться" намалювала Ірина Сардак-Бондарук із Луцька, графічні роботи - Анни Данчишин. В рамках фестивалю відбудуться лекції українських лялькових майстрів та майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки, ляльки-магодзи та петриківського розпису. Організатори запрошують безкоштовно відвідати експозицію організованим дитячим групам зі шкіл інтернатів та сиротинців

На "Ляльковому світі" ляльки можна придбати. Найдешевша коштує 200 гривень, а найдорожча - кілька десятків тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Тисячу авторських ляльок в національному вбранні показали на виставці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі