неділя, 25 лютого 2018 22:42

На кінофестивалі в Берліні вручили "Золотого ведмедя"

На кінофестивалі в Берліні вручили "Золотого ведмедя"
Визначили переможця "Берлінале-2018". Фото: РБК

Головний приз міжнародного берлінського кінофестивалю отримала картина "Не чіпай мене" румунського режисера Адіни Пантилія. Кращою режисурою визнано роботу Веса Андерсона у стрічці "Острів собак", а гран-прі журі дісталося фільму "Mug" Мальгорсати Шумовськи.

До останнього фаворитом вважався інший фільм – "Утойя" про теракт у Норвегії влітку 2011 року, коли екстреміст Андерс Брейвік розстріляв молодіжний табір та обірвав 69 юних життів. Ця стрічка базується на розповідях свідків, знята одним кадром, без жодного спецефекту та музики. "Кожен норвежець пам'ятає, де він був і що робив того дня. Я працювала в міграційній службі за 500 метрів від урядової будівлі, коли там прогримів вибух. Ніхто й не здогадувався, що це теракт – думали це будівельні роботи", - зізнається Гурі Нордстрьом. Всі події на острові глядач бачить очима головної актриси, а терориста Брейвіка в фільмі немає, тільки чути його постріл за пострілом. "Спочатку я була налаштована дуже критично, думала, надто рано знімати такі фільми, але зрозуміла, що у сценарії все з перспективи молодих людей, жертв, а не терориста, який стріляв. Якщо вже робити таке кіно, то тільки так", - каже актриса Андреа Бернтцен, інформує ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві покажуть фільми номінантів на "Оскар"

Улітку 2011 року екстреміст Андерс Брейвік розстріляв молодіжний табір і відправив на той світ 69 юних життів. Кінострічка "Утойя - 22 липня" базується на розповідях свідків, знята одним кадром, без жодного спецефекту та музики

Фільм називали найважчим і найсерйознішим на кінофестивалі, він отримав неофіційні нагороди. Після фестиваля цей фільм покажуть широкій публіці в Норвегії. Попри відсутність перемоги в головній номінації, інтерес до стрічки очікується величезний.

Зараз ви читаєте новину «На кінофестивалі в Берліні вручили "Золотого ведмедя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі