понеділок, 05 листопада 2018 03:28

Мажори 1920-х років: якими вони були
9

Поетка Вероніка Черняхівська з батьками. Київ, 1925
Поетка Вероніка Черняхівська. 1920-ті
Поет Марко Вороний з батьком. 1920-ті
Поет Марко Вороний. 1920-ті
Літературна група "Середа". Сидять у середньому ряду третя зліва Ладя Могилянська, Павло Тичина, невідомий, Дмитро Тась. Чернігів, 1923

"Золота молодь" 1920-х років вела богемне життя: пила вино, балувалася кокаїном, танцювала до упаду, крутила романи і писала вірші, прозу або картини.

Це були інтелігентські діти, хлопці й дівчата, у кого стартові можливості виявилися вищими, ніж у пролетарів і селян, розповідає сайт Літакцент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська стрічка увійшла до рейтингу найкращих неангломовних фільмів

Часто вони виростали в просторих квартирах, яких не зачепило "уплотнение", бували за кордоном, працювали журналістами й дипломатами.

В дитинстві вони неодмінно сиділи на колінах як не в Лесі Українки, так у Михайла Коцюбинського. От тільки перегони на дорогих автомобілях не влаштовували.

Раритетні фото українців 110-річної давнини пропонує переглянути Gazeta.ua. Їх зробила та опублікувала у своїй книзі спогадів англійка Флоренс Фармборо (1887-1978) - гувернантка, медсестра, фотограф, викладач і журналіст.

Зараз ви читаєте новину «Мажори 1920-х років: якими вони були». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі