четвер, 28 березня 2013 11:24

Львівська художниця сфотографувала оголених дівчат на сміттєзвалищі
8

Світлини молодої фотографині Ольги Мрувки з'явилися у соціальній мережі два дні тому. Фото зроблені ще в жовтні 2011 року на Грибовицькому сміттєзвалищі, поблизу Львова.

"Два роки намагалась організувати виставку, але все безрезультатано. Знайти приміщення, власники якого готові викласти таке дуже не легко" - пише на сторінці Ольга. На фотографіях дві оголені дівчини, обличчя яких заховані під противогазами. В гумовцях стоять на купі непотребу. Як пояснює художниця, ідея фотосесії була привернути увагу чиновників до екологічної проблеми. І з'явилася після того, як жителі села Грибовичі в черговий раз перекрили дорогу, вимагали закрити сміттєзвалище.

"У моєї бабусі є земельна ділянка недалеко від сміттєзвалища, вона там щороку садить городину. Аргументи, що це не варто їсти, на неї ніколи не впливали, як і на сотні таких пенсіонерів. Окрім того наскільки мені відомо - майже в кожному будинку в селі є раково хворі люди. А щодо забруднень води в місцевих колодцях я вже взагалі мовчу. Пластикові струмки впадають в пластикові озерця, далі у підземні води і людські криниці. А бездіяльність чиновників просто вбиває: ну перекривають люди дороги, ну і що?" - зазначає художниця.

Моделей для фотосесії Ольга знайшла швидко.

"Написала в мережі, що шукаю дівчат для зйомки ню, але обличчя їхні не видно буде. Того ж дня знайшлись дві дівчинки. Одна з них спеціально приїхала з Одеси. Наступного дня ми поїхали на сміттєзвалище. По дорозі мій друг водієм маршрутки передав противогази. При чому їх був цілий мішок. На питання: де взяв стільки? – відповів: військова таємниця" - розповідає.

На територію сміттєзвалища дівчатам вдалось проникнути без проблем.

"Мій майбутній чоловік прихопив з собою лопату та поїхав з нами. Придумали, що як буде нас хтось зупиняти, скажемо, що йдемо на присадибну ділянку. Але жодного охоронця чи працівника сміттєзвалища ми так і не побачили. Однак, як тільки дівчата перевдяглись у халати і зайшли на територію, я подумала, що нічого в нас не вийде й потрібно звідти втікати, причому чим швидше, тим краще. Там було повно бомжів, котрі порпались в горах сміття, а навколо них бігали зграями пси. Дівчата роздягнулися - пси почали лаяти, бомжі щось кричати, сміятись. Страшно було - не те слово. Під ногами лазили щурі, таргани" - згадує художниця. Зйомка тривала близько години.

"І лопата наче стала в пригоді. Весь час мій хлопець ходив з нею довкола. Бомжі нас не рухали, згодом навіть перестали звертати увагу, лише пси бігали неподалік. Але якось ми впоралися, емоції переповнювали ще довго" - додає Мрувка.

Зараз ви читаєте новину «Львівська художниця сфотографувала оголених дівчат на сміттєзвалищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі