понеділок, 25 березня 2013 11:18

Акторка Тільда ??Суїнтон спить у скляному ящику в музеї
6

Фото: Фото: gothamist.com

Тільда ??Суїнтон, актриса з Великобританії, організувала незвичайний перфоманс: вона спить у всіх на виду в одному із залів Нью-Йоркського Музею сучасного мистецтва в скляному ящику. Це видовище відвідувачі зможуть періодично спостерігати протягом усього року.

На першій виставі, 23 березня, 52-річна британська актриса, одягнена в блакитну сорочку і джинси, на очах у здивованих відвідувачів проспала протягом 7 годин - від відкриття музею до його закриття. За задумом Суїнтон, відвідувачі музею повинні самі розгадати сенс її інсталяції.

Один з головних елементів перфомансу, як вважає сама художниця, є несподіванка. Перфоманс, який отримав назву "Можливо", здивував не тільки відвідувачів, але й співробітників музею, оскільки багато хто не був проінформований про нову інсталяції. Біля експоната стоїть табличка, на якій вказано матеріали, з яких він виконаний: "Живий художник, сталь, скло, подушка, матрац, постільна білизна, окуляри і вода".

Один з відвідувачів, молодий чоловік, який досить довго спостерігав за сплячою актрисою, заявив: "Мені її дуже шкода. Це величезне фізичне навантаження - спати вдень і не спати вночі". Прес-служба музею повідомила, що ніякого розкладу появи на "робочому місці" Суїнтон немає. Відвідувачі можуть побачити її тільки випадково. Крім цього, за незвичайним експонатом не закріплено навіть певне місце - скляний ящик зі "сплячою красунею" курсуватиме по залах.

Для Суїнтон це не перший подібний досвід. У 1995 році вона спала на очах у відвідувачів лондонської галереї Serpentine, а через рік у римському музеї Barracco. Тільда ??Суїнтон відома любителям кіно за такими фільмами як "Хроніки Нарнії", "Костянтин", "Орландо", "Майкл Клейтон", "Загадкова історія Бенджаміна Баттона" і "Щось не так з Кевіном".

Зараз ви читаєте новину «Акторка Тільда ??Суїнтон спить у скляному ящику в музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі