четвер, 21 березня 2013 05:44

Режисер Міхалков очолить журі Пекінського міжнародного кінофестивалю

Режисер Міхалков очолить журі Пекінського міжнародного кінофестивалю
Микита Міхалков. Фото: svit24.net

Режисер Микита Міхалков очолить журі нагороди Tiantan Award Пекінського міжнародного кінофестивалю, який пройде з 16 по 23 квітня в столиці Китаю. Про це повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на прес-службу Спілки кінематографістів Росії.

У конкурсній програмі фестивалю буде представлено 260 фільмів з 20 країн. Головна ж нагорода фестивалю Tiantan Award вручається в десяти номінаціях, серед яких "Найкращий фільм", "Найкращий режисер", "Найкращий актор", "Найкраща актриса", "Найкращий актор другого плану", "Найкраща актриса другого плану", "Найкращий сценарій", "Найкраща операторська робота", "Найкраща музична композиція" та "Найкращі візуальні ефекти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі на Потьомкінських сходах Міхалков знімає свій новий фільм

На сайті фестивалю повідомляється, що в основній категорії "Найкращий фільм" за нагороду поборються 15 стрічок, у тому числі дві китайські. У списку номінантів є фільм вірменського режисера Наталії Беляюскене "Якщо все".

За даними агентства, на кінофестивалі будуть представлені російські фільми "Білий тигр" Карена Шахназарова, "Спокута" Олександра Прошкіна, "Матч" Андрія Малюкова, "Шукачі скарбів" Миколи Щербакова та інші. Поза конкурсом буде показано фільм Микити Міхалкова "Стомлені сонцем".

Планується, що Міхалков проведе майстер-клас в Академії кінематографії Китаю, а також творчі зустрічі з глядачами.

Слід зазначити, що до цього Микита Міхалков вже очолював журі міжнародних кінофестивалів: у 1996 році він був головою 46-го Берлінського кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Режисер Міхалков очолить журі Пекінського міжнародного кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі