четвер, 29 листопада 2018 21:45

Легендарний гурт представить ювілейний альбом

6 грудня в київському Палаці Україна британські рокери Uriah Heep представлять свій альбом Living the Dream. Це 25-та студійна платівка в дискографії гурту.

Основними авторами нового матеріалу стали гітарист Мік Бокс, єдиний музикант з класичного складу "хіпів", та клавішник Філ Лензон. Після експериментів з синтезаторами у середині 1980-х саме Лензон повернув у музику Uriah Heep звучання елетрооргану Hammond.

"Ми дуже серйозно ставимося до текстів , - розповів Мік Бокс в інтерв'ю аргентинському музичному інтернет-журналу rockandprog.wordpress.com. - Особливо коли працюємо над складними композиціями в стилі прог-рок. Наприклад, лірика в It's All Been Said з останього альбому народилась у Філа на кухні. Він відійшов по справах. Я снідав, передивляючись новини на своєму iPad. З'явилась ідея висловитися в пісні про нашу залежність від голосних заголовків. Скільки себе пам'ятаю, обіцяють завтрашній кінець світу. В новинах криваві злочинці стають знаменитими, наче зіркові артисти".

Автор: rockandprog.wordpress.com
  До сучасного складу  Uriah Heep входять (зліва направо) ударник Рассел Гілбрук, гітарист Мік Бокс,вокаліст Берні Шоу, басист Девід Ріммер  клавішник Філ Лензон.
До сучасного складу Uriah Heep входять (зліва направо) ударник Рассел Гілбрук, гітарист Мік Бокс,вокаліст Берні Шоу, басист Девід Ріммер клавішник Філ Лензон.

Канадський вокаліст Берні Шоу співає у Uriah Heep з 1987-го. Того року група дала 10 аншлагових концертів поспіль у Москві. Стали одними з перших західних рок-зірок, котрі виступили в СРСР. Ударник Рассел Гілбрук приєднався до "хіпів" 2007-го, басист Дейвей Ріммер у групі з 2013 року. Музиканти зізнаються, що зіграність теперішнього складу навіть дозволила їм не користуватися метрономом під час роботи в студії. Запис Living the Dream тривав лише 19 днів, хоча студією Chapel Studios в Лінкольнширі на сході Англії могли користуватися ще два тижні.

Зимовий тур Uriah Heep на підтримку альбому Living the Dream охопить 25 країн. Наступного року гурт відсвяткує 50-річчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Metallica випустить перший акустичний альбом

Фінською, іспанською, румунською, сербською, чеською, італійською, білоруською мовами переспівали хіт Uriah Heep 1971-го Lady in Black. Його автор - тодішній клавішник і композитор групи Кен Хенслі.

"Пісню написав на основі реальних подій, - каже лідер українського гурту "Кам'яний гість" Юрій Верес. – Хенслі страждав від наркотичної залежності. Однією ногою вже стояв у могилі. Якось випадково познайомився з донькою сільського священика. Розмова з нею ніби зцілила музиканта. 2012-го "Кам'яний гість" випустили альбом, де переспівали рок-хіти 1960-70-х років. Lady in Black увійшла на диск під назвою "Жінка в чорному". Обрали саме цю композицію, бо найкраще підійшла для перекладу. Дуже поетична, багата на образи, наче наші народні пісні. Lady in Black цікава ще й музично, хоча має всього три акорди. Українська версія пісні вийшла напередодні Революції гідності й війни на Донбасі. Має пророчі рядки: "Битву, що робить з людей звірів, так легко розпочати й неможливо зупинить".

Зараз ви читаєте новину «Легендарний гурт представить ювілейний альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі