пʼятниця, 02 серпня 2013 14:19

Київський художник привіз до Львова портрети Бандери, Ступки та Возницького
10

Фото: Фото: Ольга Швед

1 серпня у Львівському палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17 відкрили персональну виставку народного художника України киянина Володимира Слєпченка "Обрані часом". Художник привіз унікальні портрети Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Богдана Ступки, Бориса Возницького, Данила Галицького, Лесі Українки і багатьох інших видатних особистостей України. Усього на виставці 19 портретів, але автор на цьому не збирається зупинятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Пінзеля в Луврі не бачили східноєвропейського бароко, - Гілем Шерф

"Проект почався з портрета Тараса Шевченка. Я ніби побачив його на тлі вечірнього неба. Я працюю у авторській техніці арт-лайн. Це мазки, лінії, які я наношу спеціальними жорсткими пензликами. Я придумав цю техніку, коли з вікна автомобіля, на великій швидкості, побачив, як все мерехтить навкруги: будівлі, дороги, дерева. Це лінія, яка створює наш час і показує його потрійність -  минуле, теперішнє, майбутнє. І все це разом створює швидкоплинність, яка відтворюється у моїй техніці. А ще намагаюся малювати так, аби кольори були різними, не зливалися. У планах  – зобразити княгиню Ольгу та князя Володимира, намалювати сучасників - Ніну Матвієнко, композитора Євгена Станковича. Портрет Бориса Возницького малював з пам'яті, я його добре знав. Вирішив його доньці подарувати графічну картину із зображенням Бориса Григоровича. А директорові Львівського оперного театру Тадею Едеру - картину із портретом Соломії Крушельницької", - каже художник Володимир Слєпченко.

Крім "Обраних часом", живописець представив також й інші серії робіт: "Рожаниця", "Відлуння прадавніх часів України" та "Мелодії старого міста", усього 60 творів.
У Львові це друга персональна виставка Слєпченка. Вперше він презентував тут свої картини 1997 року.

Зараз ви читаєте новину «Київський художник привіз до Львова портрети Бандери, Ступки та Возницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі