пʼятниця, 12 липня 2013 18:28

У норвезькому музеї показали давній український одяг
7

Фото: Фото надані Іриною Єлейко

У музеї "Майхауген" в норвезькому місті Ліллехаммер триває виставка давнього національного одягу із колекції Музею народної архітектури та побуту у Львові у "Шевченківський гай".

На виставці показали одяг західної України: чорно-білу графічну вишивку Сокальщини, Яворівщини, Жидачівщини, жіночий та чоловічий святковий одяг та аксесуари. Науковими співробітниками були підібрані такі експонати, які є типовими для даного регіону.

"Привезли до Норвегії фотовиставку про наш музей, його експонати, доповнили її народним одягом західної України, представлено вбрання аж 10 етнографічних зон з фондів нашого музею", - розповів заступник директора музею "Шевченківський гай" Михайло Лабойко.

Музей народної архітектури та побуту у Львові четвертий рік співпрацює з музеєм під відкритим небом "Майхауген" міста Ліллехаммер. Співпраця відбувається за підтримки Директорату збереження культурної спадщини Норвегії. Працівники музеїв обмінюються  досвідом у збереження національної та культурної спадщини. Обидва музеї унікальні у своєму роді – вони знаходяться під відкритим небом на величезній тереторії.

Норвезький  уряд виділив 149 тис 500 доларів для реалізації проектів в рамках співпраці між "Шевченківським гаєм" та музеєм "Майхауген".

Виставка у Норвегії триватиме до жовтня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «У норвезькому музеї показали давній український одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі