Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2018 21:45

"Грають на інструментах, які у пісні не звучать" - журналіст покритикував кліпи українських виконавців

"Грають на інструментах, які у пісні не звучать" - журналіст покритикував кліпи українських виконавців
Mountain Breeze випустили кліп на пісню I See You, з якою брали участь у відборі на Євробачення. Фото: Вікіпедія

Редактор хвилі української музики на радіо OFR Альберт Цукренко оцінив українські кліпи, які вийшли у березні. Про свої враження написав у блозі на сайті радіостанції.

Лінія Маннергейма – Де твоя лінія?
Оцінка: 4

"Музичні проекти Сергія Жадана – це не зовсім про музику. Назвемо це "співаною поезією" (хоча слово "співана" тут можна вживати тільки дуже умовно). Некомфортний трек і кліп про некомфортні речі", - каже Цукренко.

При цьому "Лінія Маннергейма", на його думку, є більш цікавим музичним проектом письменника, ніж "Жадан і Собаки".

VIU VIU – Тату
Оцінка: 5

"Половина "альтернативних" кліпів 90-х зняті в туалетах. Тож особисто у мене, людини, яка добре пам'ятає ті кліпи, імітація тієї естетики викликає суперечливі почуття. Це відео зняте не для мене, а для покоління, яке в 90-х хіба що встигло народитися. Тому, абстрагуючись від цих рефлексій, ставлю високу оцінку. Бо зроблено тут усе добротно, кліп і трек запам'ятовуються, а це – головне".

Latexfauna – Doslidnytsya
Оцінка: 4

"Басовий грув, іскристі гітари, пляжна атмосфера і млосний суржик", - каже Цукренко про пісню київського гурту Latexfauna. За його словами, колективу варто попрацювати над просуванням творчості. За місяць кліп подивилися 4 тис. разів.

Mountain Breeze — I See You
Оцінка: 4

"Вони виглядають як типовий продюсерський бой-бенд. В музичному плані у Mountain Breeze все на місці – це приємний, гарно заспіваний і доладно скроєний трек. Навіть те, що в кліпі дехто з хлопців грає на інструментах, які не звучать у пісні, не дратує – такі правила гри, це вкладається в канони, за якими творяться успішні бой-бенди", - вважає Альберт Цукренко.

MamaRika – ХХДД
Оцінка: 4

"Картинка вийшла соковитою і фактурною, трек також некепський, качовий і гарно спродюсований. Хіба що автотюн на вокалі трохи зайвий – це та стара мода, яка ще не встигла стати солідним вінтажем", - написав редактор OFR про пісню екс-Еріки.

Idealism Addict – Колискова
Оцінка: 4

За словами Цукренка, його заплутує "громіздка назва колективу, темнуваті гармонія і голос, туманний текст і кліп, який не тільки не вносить ясність, а навпаки – ще більше заплутує чередою, здається, ніяк не пов'язаних між собою образів". Однак це не відштовхує, а гіпнотизує.

Nights Out – Fossil
Оцінка: 5

"Той випадок, коли кліп витягує пісню. Трек – якісно зроблений, але не надто яскравий англомовний інді-рок (і знову автотюн!), а от відео просто магнетичне – точніше, його героїня. Те, як вона рухається, як дивиться в кадр – це дуже дивно і навіть трохи моторошно, але відірватися неможливо", - вважає Цукренко.

Cheros x Alexjazz x Sheemy – Мій Будинок
Оцінка: 4

У спільній пісні трьох учасників лейбла Past Future Jam є приємна приджазова гармонія, переконливий біт і текст-саморефлексія.

"Можна уважно слухати слова, можна танцювати; робити одночасно і те і те – навряд чи вийде, та й навіщо?", - пише редактор OFR.

Braii – On The Bottom
Оцінка: 5

"Такого мужнього мінору у виконанні жінки на українській сцені сильно не вистачало. Та й настільки точна відповідність візуального і звукового образів одне одному – також рідкість у нас. Один з найбільш впевнених дебютів останнього часу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склали рейтинг українських артистів за згадками у "Вікіпедії"

Українська поп-співачка Настя Каменських презентувала сольну пісню українською мовою. Композицію під назвою "Тримай" артистка виконала на "Вечорі прем'єр з Катериною Осадчою". Концерт транслювався в понеділок, 9 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Грають на інструментах, які у пісні не звучать" - журналіст покритикував кліпи українських виконавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі