середа, 20 червня 2018 11:58

Гурт "ВВ" влаштує танці у львівському клубі

Гурт "ВВ" влаштує танці у львівському клубі
Гурт "Воплі Відоплясова". Фото: !FESTrepublic

26 червня у Львові на !FESTrepublic відбудеться концерт засновників українського рок-н-ролу - гурту "Воплі Відоплясова". Він стане останньою подією в першому сезоні проекту "Українське Вибране". Це серія клубних концертів українських гуртів та виконавців, на музиці яких виросло не одне покоління.

Концерт "ВВ" розпочнеться о 20:00. Перед самим виступом на території !FESTrepublic відбудеться фан-зустріч з музикантами, де можна буде поставити запитання та поспілкуватись з гуртом. Вхід на фан-зустріч та концерт для дітей віком до 6 років безкоштовний.

Сьогодні "Воплі Відоплясова" - один із найпопулярніших у світі українських рок-колективів, що дає до 200 концертів на рік і, за словами відомого російського журналіста Артемія Троїцького, є "еталоном "живо-концертного" східнослов'янського рок-бенда, і еталоном досі неперевершеним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плач Єремії відіграли у Львові тригодинний концерт

Українська академія лідерства у Львові, яка є співорганізатором проекту, влаштує благодійний аукціон під час концерту. Лотами на аукціоні будуть деякі речі музикантів та призи від спонсорів. Гроші з аукціону скерують на навчальні проекти студентів. "Українське Вибране" - це серія концертів українських гуртів, які вже стали частиною української культури. Це спільний проект холдингу емоцій !FEST та Української академії лідерства. В першому сезоні "Українського Вибраного" вже відбулись концерти гуртів "Кому Вниз", "Тартак", "Плач Єремії" та "Піккардійської Терції", попереду ще концерт "ВВ".

11 травня в львівському клубі !FESTrepublic пройшов концерт українського гурту "Плач Єремії". Це третій захід із серії концертів культових українських виконавців "Українське вибране". "Плач Єремії" вже майже 30 років на сцені. Гурт на початку 1990 року заснував Тарас Чубай. У перший склад гурту увійшли гітарист Олег "Білий" Шевченко, барабанщик Мирон Калитовський, арфістка Аліна Лазоркіна та віолончеліст Олекса Пахолків. Назва гурту узята з поезії Григорія Чубая, батька Тараса Чубая.

Зараз ви читаєте новину «Гурт "ВВ" влаштує танці у львівському клубі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі