субота, 12 травня 2018 18:20

Плач Єремії відіграли у Львові тригодинний концерт
10

"Плач Єремії"
Фото: Ольга Васьків
"Плач Єремії"
"Плач Єремії"
"Плач Єремії"
"Плач Єремії"

11 травня в львівському клубі !FESTrepublic пройшов концерт українського гурту "Плач Єремії". Це третій захід із серії концертів культових українських виконавців "Українське вибране".

Пісні "Плачу Єремії" - це унікальне явище української музики, переважно серйозні, філософські вірші, що виконуються під акомпанемент рок-групи. У львівському клубі гурт відіграв повноцінний тригодинний концерт. Фани різного віку - від 2 до 80 років почули улюблені пісні. Музиканти заграли пісні на вірші Грицька Чубая, Віктора Неборака, Юрія Андруховича, на музику Володимира Івасюка та інших. Не почули слухачі лише найбільш улюблену "народну" пісню - "Лиш вона". Тарас Чубай попри всі прохання залу так і не заспівав цю пісню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт "Кому Вниз" відсвяткував 30-річчя концертом і фаєрами

"Плач Єремії" вже майже 30 років на сцені. Гурт на початку 1990 року заснував Тарас Чубай. У перший склад гурту увійшли гітарист Олег "Білий" Шевченко, барабанщик Мирон Калитовський, арфістка Аліна Лазоркіна та віолончеліст Олекса Пахолків. Назва гурту узята з поезії Григорія Чубая, батька Тараса Чубая. Свій перший виступ гурт провів на сцені фестивалю "Не журись". Це був акустичний виступ у не повному складі. Перший же серйозний концерт, відбувся на альтернативному фестивалі "Вивих" у 1990-му році. У 1991 році на фестивалі "Червона рута" в Запоріжжі "Плач Єремії" отримав друге місце в жанрі рок-музики. Перший офіційний альбом гурту — "Двері, котрі насправді є" — був записаний у 1993 році. За підсумками року "Плач Єремії" визнано найкращим концептуальним рок-гуртом в країні, а на Західній Україні команда взагалі вважається культовою.

З весни до літа на поціновувачів музики у Львові чекають наконцерти гуртів ВВ, Плач Єремії, Тартак, Пікардійська Терція. "Українське вибране" – спільний проект Холдингу емоцій !FEST та Української Академії Лідерства. Його мета – це створити зв'язок між поколіннями. Вже відбулись концерти гуртів Кому Вниз та Тартак.

9 березня 2018 року легендарний український гурт "Кому Вниз" відзначив 30-річчя гурту в клубі !FESTrepublic. Це перший захід із серії концертів культових українських виконавців "Українське вибране". З весни до літа на поціновувачів музики у Львові чекають концерти гуртів ВВ, Плач Єремії, Тартак, Пікардійська Терція.

Зараз ви читаєте новину «Плач Єремії відіграли у Львові тригодинний концерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі