середа, 14 серпня 2013 15:58

Графіті Бенксі продовжують вирізати з міських стін і продавати на аукціонах

 

На аукціон у США виставляється графіті "Дівчинка з квіткою", намальоване у 2008 році знаменитим британським вуличним художником Бенксі на стіні однієї з автозаправок в Лос-Анджелесі. Організовує торги, які відбудуться 5 грудня, розташований у Беверлі-Хіллз аукціонний дім "Джуліенc".

Робота піде з молотка не менше ніж за 150 тис доларів. На графіті зображена дівчинка, що стоїть перед величезною квіткою, у якого замість суцвіття - камера відеоспостереження з щурячим хвостом. Розміри картини, виконаної чорною фарбою, складають 2,7 м на 2,4 м. Оскільки стіна, на якій була намальована "Дівчинка з квіткою", розташована на території приватної власності, Бенксі не отримає коштів від продажу його роботи.

Особа людини, яка виставляє картину на аукціон, не розкривається. Графіті Бенксі вперше виставляється на аукціон у США.

Нещодавно сталася ще одна історія, пов'язана з ім'ям Бенксі та участю його робіт в аукціонах. Масштабний скандал розгорівся в травні цього року навколо графіті "Рабська праця". Тоді зникле зі стіни в Лондоні графіті було продано за $ 1,1 млн, незважаючи на численні протести жителів британської столиці і культурних організацій.

Також у Лондоні в липні демонтували ще одну роботу Бенксі "No Ball Games" ("Ігри з м'ячем заборонені") зі стіни магазину. Після відновлення графіті буде передано благодійній організації Step by Step, яка займається допомогою дітям-інвалідам. Аукціон з продажу малюнка відбудеться в 2014 році.

Що стосується самого Бенксі, то він ніколи не показувався на публіці. Художник працює в основному ночами і "пише" свої картини за допомогою трафаретів і пульверизатора з фарбою на стінах будинків і огорожах у різних містах світу. Перевірити справжність робіт Бенксі можна зайшовши на спеціально створений ним веб-сайт.

Зараз ви читаєте новину «Графіті Бенксі продовжують вирізати з міських стін і продавати на аукціонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі