понеділок, 03 червня 2013 11:47

Граффіті Бенксі продали на аукціоні не менш ніж за мільйон доларів

Робота британського вуличного художника Бенксі під назвою "Рабська праця" минулої ночі була продана на приватному аукціоні не менше, ніж за 1,4 млн. доларів. Така була початкова ставка, але чим закінчилися торги і кому дісталася картина - невідомо.

Граффіті "Рабська праця" було намальовано на стіні лондонського магазину у травні минулого року. Бенксі зобразив босу дитину, яка шиє британський прапор. Імовірно, графіті стало реакцією художника на святкування 60-річчя правління королеви Єлизавети II. На початку цього року графіті нишком зняли зі стіни разом зі штукатуркою. Незабаром з'ясувалося, що "Рабська праця" виставлена на торги американським аукціонним будинком Fine Art Auctions в Майамі, повідомляє Businessweek.

Автор: Фото: Reuters
 

Ця обставина викликала обурення мешканців Лондона та місцевої влади: ніхто не вправі наживатися на картині, яку художник безоплатно "подарував" місту. Перед початком аукціону в районі Вуд Грін, де спочатку було намальовано графіті, з'явилося відразу шість копій "рабської праці", намальованих на полістиролі.

Бенксі один з найвідоміших у світі вуличних художників, справжнє ім'я якого невідоме. Його роботи, як правило, носять гострий соціальний характер.

Автор: Фото: Reuters
 

Зараз ви читаєте новину «Граффіті Бенксі продали на аукціоні не менш ніж за мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі