У сербському місті Озрем закінчився незвичайний кулінарний фестиваль - Чемпіонат Світу з приготування їжі з яєчок. Подія проходить вже сьомий раз і носить девіз "У Сербії є яйця".
Один з організаторів свята Іво Мокович стверджує, що мета не тільки популяризувати цей нетрадиційний продукт, придумавши нові рецепти його приготування, але також привернути гурманів і туристів зі всього світу в цей сербський регіон.
Місцеві кухарі впродовж трьох днів готували оригінальні блюда з яєчок барана, кабана, коня, кенгуру, віслюка, лося, бика, страуса, індика, акули.
Блюда з яєчок повинні асоціюватися з Озремом приблизно так само, як віскі - з Шотландією, а шоколад - зі Швейцарією, вважає Іво Мокович.
Коментарі