вівторок, 06 листопада 2012 04:01

Горшеньов зіграє головну роль зонг-опери "TODD"

Горшеньов зіграє головну роль зонг-опери "TODD"
"Король і шут" ФОТО: ngo.donetsk.ua

Прем'єру зонг-опери жахів "TODD" з лідером гурту "Король і шут" Михайлом Горшенєва покажуть у вівторок на сцені Театру кіноактора в Москві. Про це повідомляють РІА Новини.

Про ідею створення цієї опери Михайло Горшеньов говорив вже давно, тепер задум зонг-опери знаходить своє реальне втілення як незалежний театральний проект, як "перша ластівка" компанії "Театральна справа", яку створив і очолив директор Російського молодіжного театру Владислав Любий. За його словами, "Театральна справа" - це незалежний продюсерський театр, сучасний і вільний від стереотипів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київ приїдуть актори з серіалів "Штрафбат" та "Стомлені сонцем-2"

"TODD" - це авторська версія знаменитої легенди Лондона, яка увійшла в основу відомого музичного фільму Тіма Бартона з Джонні Деппом у головній ролі, а ще раніше стала приводом до відомого мюзиклу Стівена Сондхейма. "TODD" розповідає про харизматичного, дивного цирульника, бути клієнтом якого вельми небезпечно. Суїні Тодд - один з відомих персонажів вікторіанського треш-фольклору, маніяк, головне знаряддя якого - лезо небезпечної бритви.

Михайло Горшеньов зіграє у виставі головну роль. Стилістична близькість зловісної легенди до музики знаменитої панк-групи "Король і шут" очевидна, недарма музикантів часто називають казкарями, адже їх пісні це, як правило, захоплюючі історії, пройняті зачаруванням стародавньої легенди і чорним гумором дитячої страшилки. Інші музиканти групи "Король і шут" теж вийдуть на сцену - зонг-опера пройде під живу музику, написану спеціально для спектаклю. Для Горшенєва участь у виставі - новий досвід, музикант з інтересом пробує себе в ролі драматичного актора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставу грали в коридорі

"TODD" - дорогий, масштабний проект, бюджет постановки - 1,5 мільйона доларів. Крім акторів і музикантів, для участі в опері запросили групу паркура та сучасний балет. Масштаб постановки, її "багатонаселеність", складність і розмах декораційного оформлення робить складним вивіз спектаклю в інші міста. "TODD" вимагає майданчика з певними технічними параметрами, Тому поки організатори пропонують свій проект тільки глядачам Москви і Петербурга, в інших містах "Король і шут" дасть спеціальні концерти за мотивами спектаклю з виконанням партій зонг-опери.

Зараз ви читаєте новину «Горшеньов зіграє головну роль зонг-опери "TODD"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі