Ексклюзиви
вівторок, 24 грудня 2013 15:59

"Головне у житті не гроші, а любов" - прем'єра музичної казки в Києві
6

Такого висновку дійшли столичні другокласники, які відвідали прем'єру музичної казки "Казкові мандри", поставленої Максимом Михайличенком у Київському театрі юного глядача на Липках. Події, що розгортаються на сцені, засновані на творах Ганса Крістіана Андерсена. В основу сюжету нової вистави головним чином покладені пригоди Солдата із казки "Кресало".

Знайшовши на дні старого колодязя золоті монеті, хлопець вирушає до королівського палацу, аби взяти участь у конкурсі наречених, що претендують на серце та руку Принцеси. Упевненість Солдата у тому, що гроші не лише вирішують все, а й є джерелом щастя, закінчується разом з грошима. Тоді у пригоді йому стає чарівне кресало, подароване добрим Чарівником. Скориставшись його умінням чаклувати, Солдат, щоправда, не дослухається добрих порад, і всупереч застереженням мудреця таки хоче одружитися на королівській доньці. Принцеса хоч і зачаровує всіх своєю красою, однак характер має жахливий. То ж Солдат, який за допомогою чар мандрував вночі зі сплячою Принцесою дахами міста, заради кохання навіть ризикує власною головою.

До романтичної подорожі наречених дахами старого міста вдаються герої іншої тюгівської прем'єри – казки-феєрії "Ле тяб бет" Михайла Френкеля. Нову дитячу п'єсу відомого театрального художника, який сам створив сценографію до спектаклю, поставив художній керівник Київського ТЮГу Віктор Гирич. Що приховується за дивною назвою вистави, глядачі зрозуміють лише тоді, коли головний герой Сажотрус зустрінеться із Принцесою. Події нової музичної вистави (композитор – N'Pongo), що розгортаються спочатку на даху королівського палацу, а згодом у його просторій залі, відбуваються саме у переддень Нового року. Сажотрус, який рідко спускається з даху, вирішує проникнути у палац через димохід. Власне, він щороку туди потайки спускається під час новорічних свят, аби помилуватися святково вбраною ялинкою та … Принцесою.

Впродовж новорічних свят Театр юного глядача на Липках покаже ще одну казку – "Дванадцять місяців" Самуїла Маршака. Історію про зустріч Падчерки з братами- місяцями, завдяки яким дівчина змогла в переддень Нового року принести недобрій мачусі корзину пролісків, втілив на сцені Михайло Михайличенко.

"Ми працюємо не заради того, аби заробити побільше грошей. Театр юного глядача на Липках завжди ставився до свого глядача дуже відповідально, ми дбаємо про змістовну і художню якість своїх вистав, адже ставимо їх не на один сезон – говорить Віктор Гирич. – І глядач віддячує нам постійною увагою до нашого театру, батьки з року в рік приводять своїх дітей на наші казки, оскільки знають, що ТЮГ гарантує високу художню якість".

У 2014 році київський ТЮГ, який працює не лише для дітвори, а й для дорослого глядача, буде святкувати своє дев'яносторіччя. Наступними прем'єрами театру мають стати вистава про Тараса Шевченка та "Чарівні сабінянки" Леоніда Андрєєва. У планах театру також постановка документальної драми, яка поки що не прижилася на київській сцені.

Зараз ви читаєте новину «"Головне у житті не гроші, а любов" - прем'єра музичної казки в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі