Ексклюзиви
субота, 21 грудня 2013 23:55

"Нам не вистачає грошей, аби доїхати на роботу" - акторам Черкаського драмтеатру затримують зарплату
12

Фото: Фото: Захар Колісніченко

21 грудня увечері, під час вистави "Назар Стодоля", актори Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка зі сцени звернулись до глядачів. Акторам та персоналу затримують зарплату. На сьогодні колектив театру, а це майже 150 осіб, ще не отримав зарплатню за листопад.

"Нам постійно і тривало затримують зарплату. Ця провина іде "зверху". Але ми досі офіційно не отримали пояснень від керівників області, керівників культури наскільки довго це буде відбуватись" - сказала актриса Наталя Вігран.

"Крутиться голова на сцені. Нам елементарно не вистачає грошей аби доїхати на роботу. Ми не хочемо бути іграшками в політичних іграх. У нас дуже мізерні зарплати, але і ту копійку ми хочемо мати вчасно".



"На сьогодні колектив ще не отримав зарплати за листопад. Така сама ситуація і в обласній філармонії та в ляльковому театрі. Нам доводиться брати кредити. А банки не питають коли ти можеш виплатити борг" - додав актор Олександр Гуменний.

Наталя Вігран також прокоментувала паркан синього кольору навпроти театру, який недавно встановили нібито, щоб ремонтувати сходи та фасад театру. Насправді ж для того щоб він заважав проведенню мирних зібрань на Театральній площі.

"Це не ми від вас відгородились. Ви знаєте хто це встановив і для чого" - сказала акторка, прозоро натякаючи на місцевих провладних чиновників.

Глядачі підтримали звернення оплесками. Дехто аплодував стоячи. Після цього вистава продовжилась.

"Всі це знають. Працівники культури області не отримують зарплатні. Я зустрічався з управлінням культури, з головою області – по одній оплаті проблема буде вирішена вже в понеділок. До Нового року проблема буде вирішена повністю" - прокоментував по телефону ситуацію директор театру Володимир Осипов. Під час звернення зі сцени він не був присутній. Працівники театру сказали, що він поїхав додому. Перед виставою він ще знаходився у театрі.

Відомо, що на Черкащині затримують зарплати також й іншим працівникам бюджетної сфери. На деяких підприємствах люди без зарплат уже по два місяці. Чиновники пояснюють це затримкою фінансів з Держказначейства.

Зараз ви читаєте новину «"Нам не вистачає грошей, аби доїхати на роботу" - акторам Черкаського драмтеатру затримують зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути