Ексклюзиви
пʼятниця, 20 грудня 2013 17:01

Активісту, який підняв у Черкасах прапор ЄС, суд заборонив покидати межі міста

Активісту, який підняв у Черкасах прапор ЄС, суд заборонив покидати межі міста
Фото: unian.ua

Соснівський районний суд міста Черкаси півгодини тому обрав міру запобіжного заходу для черкаського опозиціонера Максима Булатецького - особисте зобов'язання, передає кореспондент Gazeta.ua.

Згідно цього зобов'язання, опозиціонер не має прав залишати територію міста Черкаси, має повідомляти слідчого про зміну свого місця проживання, а також має віддати відповідним органам свої паспорти - закордонний та паспорт громадянина України. А також інші документи, за якими він може виїхати закордон.

Суд не задовольнив прохання слідчого про заборону відвідувати Булатецьким мітингів та інших громадських заходів.

"Вважаю це початком репресій. Рішення не є правомірним. Я не злочинець, тому тікати нікуди не збираюся. Вони бояться, що я виїду закордон, хоча ніяких передумов цьому немає", каже після засідання суду Максим Булатецький.

Нагадаємо, проти Булатецького відкрили кримінальне провадження за порушення громадського порядку та перешкоджання діям міліції. 11 грудня він, разом із активістами, підняв прапор Євросоюзу на флагштоці біля будівлі міської ради. Тоді кілька десятків міліціонерів перешкоджали це зробити.

Зараз ви читаєте новину «Активісту, який підняв у Черкасах прапор ЄС, суд заборонив покидати межі міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути