Ексклюзиви
середа, 03 березня 2021 16:25

Французи вкрали українську гру

Французи вкрали українську гру
За сюжетом горор-гри The Sinking City, приватний детектив та ветеран війни Чарльз У шукає причину своїх сновидінь. Стикається з потопом та сектантами. Гра натхненна роботами письменника Говарда Лавкрафта, розробила українська студія Frogwares.

Українська студія Frogwares повідомила, що їхню гру The Sinking City взломали та продають піратську версію.

Звинувачують французького видавця Nacon. Фінансував проєкт 2019 року. Виділили €10 млн. У той час українська студія подала на них в суд за крадіжку інтелектуальної власності та невиплату грошей. Гру зняли з продажу на платформі Steam. У лютому 2021-го вона знову там з'явилася.

"Frogwares не створювала версію The Sinking City, яка сьогодні з'явилася у продажу в Steam. Ми не рекомендуємо купувати цю версію", – написали розробники в Twitter. У цій версії змінений логотип та титри.

У свою чергу Nacon запевняють, що на платформі "офіційна й повноцінна версія гри", а Frogwares "вдають із себе жертву". Триває суд. Вважають, що рішення по цій справі буде винесене за місяці чи роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція, шалені гроші та російський бодибілдер - що приховує премія "Золотий глобус"

The Sinking City - пригодницький горор для PlayStation 5. Її дія відбувається у вигаданому місті Окмонт, штат Массачусетс, у 1920-х. Приватний детектив та ветеран війни Чарльз У шукає причину своїх сновидінь. Стикається з потопом та сектантами, за сюжетом. Гра натхненна роботами письменника Говарда Лавкрафта.

Студія Frogwares найбільше відома серією відеоігор "Пригоди Шерлока Холмса". Продала 7 млн копій.

Зараз ви читаєте новину «Французи вкрали українську гру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі