середа, 10 квітня 2013 10:28

Фотограф показала Київ через сюрреалістичні знімки
5

Київ з несподіваного ракурсу показує фотограф Олександра Захарова. Сьогодні в галереї "Лавра" в рамках проекту "Київ назавжди" відкрилася її виставка робіт.

Серія знімків - це портрет різного, характерного та загадкового Києва. Фотографії поєднують в собі кілька жанрів - від суто реалістичного до кубістичного та імпресіоністичного. Створені вони були протягом останніх двох років.

"Для фотографій шукала нестандартні моменти, - розказує про серію робіт Олександра Захарова. - Знімала в київському метро. Фотографувала відображення у машинах. Також робила знімки на плівку, а потім накладала серію кадрів".

"На цій виставці намагалася показати місто в позитивному ракурсі і таким чином обіграти назву "Київ назавжди". Пояснити, чому об'їздивши інші країни, це місто залишається в мені. Також намагалася показати ті моменти, які люди бачать щодня і або їх не помічають, або проходять повз них".

Роботи оформлені також по особливому: з сучасних та старих мап Києва вирізали силуети, орігамі.

"Доводилося знімати як вночі, так і о третій годині ранку. Не знімала найвідоміші міські будинки. Але не тому, що я не люблю історичні пам'ятки, а просто тому, що таких фотографій безліч. Якщо знімала щось з відомих столичних будинків, то намагалася підійти нестандартно. Наприклад, ніхто не може упізнати на фото реконструкцію Андріївського узвозу. Половина знімку - це зелена стежина, а інша половина - сходи" - пояснює свій задум фотограф.

"Але це спонукає фантазувати та відгадувати, де такі місця є в Києві. Змушує задумуватися як усе це створюється, перебудовується і відтворюється" - додає Олександра Захарова.

Виставка триватиме до 16 квітня у галереї "Лавра", що знаходиться по вулиці Лаврська, 1.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф показала Київ через сюрреалістичні знімки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі