пʼятниця, 05 квітня 2013 13:32

У Києві вдруге стартує виставка наукової фантастики – "Єврокон-2013"
6

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Із 11 по 14 квітня 2013 року у Києві відбудеться Загальноєвропейський конвент любителів фантастики "Єврокон-2013" разом із весняною Міжнародною книжковою виставкою "МЕДВІН: Книжковий світ".

Про це повідомили організатори виставки на анонсуючій прес-конференції в Києві.

"Приїдуть гості з 21 країни Європи і доповідатимуть про фантастику в літературі та кіно, проводитимуть літературні майстер-класи. Ми запланували велику програму, яка вестиметься українською, англійською та російською мовами", – анонсував Едвін Задорожний, керівник оргкомітету "Єврокон-2013".

За його словами, відбудеться також показ фільмів, виставка картин, настільні ігри, майстер-класи з батику, вишивки, квілінгу та інших видів рукоділля.

Організатори повідомили, що всі відвідувачі виставки зможуть зустрітися і поспілкуватися з відомими письменниками, зокрема з Андрієм Валентиновим, Ольгою Громико, Сергієм Дяченком, Генрі Лайон Олді, Вадимом Пановим та Крістофером Прістом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків"яни Олді - кращі фантасти Європи

Для любителів української сучасної книги буде відкрита "Літературна кухня", де Соломія Вітвицька, Андрій Кокотюха й Оксана Забужко обговорюватимуть літературно-кулінарні теми.

"Суботу, 13 квітня, оголошено дитячим днем, – каже Іраклій Вахтангішвілі, заступник керівника оргкомітету. – Малечу чекатимуть конкурси малюнків та костюмів, майстер-класи, показ дитячої вистави "Золоте курча", уроки акторської майстерності тощо".

За результатом виставки нагороджуватимуть кращого письменника, художника, перекладача, видавця, дебютанта, драматичну постановку, веб-сайт, а також журнал, присвячений фантастиці. До того ж, на "Євроконі-2013" вручать 5 спеціальних премій українським письменникам, а також почесний приз автору "химерних романів" Валерію Шевчуку.

"Для усієї держави - це справжня подія. Адже це велика гордість, визначена позиція України в усьому світі. Коли дізнаєшся про такі заходи, про приїзд відомих світових особистостей, то й настрій підіймається", – зазначила Вікторія Ліснича, віце-президент Європейської економічної палати торгівлі, комерції та промисловості в Україні.

"Єврокон-2013" та виставка-ярмарок "МЕДВІН: Книжковий світ" проходитимуть у КиївЕкспоПлазі (вул. Салютна, 2-Б).

Зараз ви читаєте новину «У Києві вдруге стартує виставка наукової фантастики – "Єврокон-2013"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі