вівторок, 09 квітня 2013 09:38

Викрадену 10 років тому картину Марка Шагала знайшли в Італії

Викрадену 10 років тому картину Марка Шагала знайшли в Італії
Фото: tafter.it

Картина знаменитого художника-модерніста Марка Шагала, викрадена в 2002-му році, виявлена ??в Турині у місцевого колекціонера, повідомили італійські ЗМІ.

Картина "Le nu au Bouquet", вартість якої оцінюється в 1,2 мільйона євро, була вкрадена більше десяти років тому з яхти американського громадянина, що стояла в порту Савони. Як зазначає видання Corriere della Sera, колекціонер, у якого була знайдена робота Шагала, нічого не підозрював про її історію.

У результаті проведеної операції трьом особам були пред'явлені звинувачення у розкраданні та зберіганні краденого майна. Серед затриманих - громадянин Румунії, який був одним з членів екіпажу американської яхти, і власник художньої галереї з Болоньї.

Марк Шагал - видатний художник 20-го століття. На думку фахівців, своєю творчістю Шагал відкрив у перші десятиліття минулого століття нову еру в художній культурі, його авангардний живопис змінив мистецтво.

Зараз ви читаєте новину «Викрадену 10 років тому картину Марка Шагала знайшли в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі