четвер, 02 грудня 2021 10:36

Фільм-кандидат на Оскар "Погані дороги" з'явився в мережі

Фільм-кандидат на Оскар "Погані дороги" з'явився в мережі
"Погані дороги" – українська драма номінована на "Оскар". Джерело: "Погані дороги / Bad Roads"/Facebook

На українських онлайн-платформах відтепер доступний фільм "Погані дороги" Наталки Ворожбит. Стрічка цьогоріч претендендує на премію Оскар-2022 від України. Про це повідомили на сторінці фільму у Facebook.

"Погані дороги" - режисерський дебют драматургині Наталки Ворожбит, яка екранізувала власну п'єсу. Це п'ять новел із життя червоної зони на Сході України. Війна, блокпости, підвали: кіно болюче, інколи навіть провокативне.

"Кандидат на премію Оскар від України - драма "Погані дороги" режисерки Наталки Ворожбит - виходить онлайн.Тож тепер є можливість подивитися фільм удома!", - ідеться в повідомленні.

Фільм доступний на онлайн-платформах OLL.TV, SWEET.TV і Takflix у дубляжі й мовою оригіналу із субтитрами на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили учасників національного відбору на висування на премію Оскар

Ворожбит екранізувала виставу, яку вперше поставили в лондонському театрі Royal Court 2017 року. Одна театральна версія має шість епізодів, у кіно екранізували лише п'ять. Цьогоріч український Оскарівський комітет висунув "Погані дороги" на здобуття нагороди Кіноакадемії в номінації "Міжнародний повнометражний фільм".

Торік фільм здобув нагороду Verona Film Club Award у програмі Венеційського кінофестивалю "Тиждень критики".

Зараз ви читаєте новину «Фільм-кандидат на Оскар "Погані дороги" з'явився в мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі