Ексклюзиви
субота, 11 вересня 2021 00:45

Оголосили учасників національного відбору на висування на премію "Оскар"

Оголосили учасників національного відбору на висування на премію "Оскар"
У національному відборі беруть участь 5 фільмів: "Відблиск", "Носоріг", "Стоп-Земля", "Погані дороги" та "Чому я живий". Автор: Entertainment Weekly

Український Оскарівський комітет оголосив перелік фільмів-учасників відбору на висування на премію "Оскар" у номінації "Міжнародний повнометражний фільм" від України.

У конкурсі візьмуть участь п'ять кінокартин.

"Відблиск", реж. Валентин Васянович

Фільм про військового хірурга-добровольця Сергія, який потрапляє у полон до російських військових на сході України. Повернувшись з окупованого Донецька, намагається знайти нову мету у житті.

Фільм-учасник основного конкурсу Венеційського міжнародного кінофестивалю. Переможців оголосять 11 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Один з найбільш провокаційних та вартісних фільмів Венеційського конкурсу" - що пишуть іноземні видання про "Відблиск" Васяновича

"Носоріг", реж. Олег Сенцов

Бандит на прізвисько Носоріг розуміє тільки силу та жорстокість. Розпочинає кривавий шлях у кримінальному світі 1990-х, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Олег Сенцов працював над стрічкою з 2012-го. Розпочав зйомки після свого звільнення з російської тюрми у 2019-му. Фільм "Носоріг" - учасник конкурсної програми "Горизонти" Венеційського міжнародного кінофестивалю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бандити, перестрілки та "лихі 1990-ті" - презентували трейлер кримінальної драми Олега Сенцова

"Погані дороги" реж. Наталка Ворожбит

Чотири новели, дія яких відбувається на дорогах Сходу України у 2015-му.

Режисерський дебют драматурга та сценаристки Наталки Ворожбит – вона екранізувала власну п'єсу. Минулого року фільм отримав нагороду Verona Film Club Award у програмі Венеційського кінофестивалю "Тиждень критики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний герой – поганий хлопець. Хороших у фільмі майже немає - Сенцов

"Стоп-Земля", реж. Катерина Горностай

16-річна Маша вчиться в звичайній київській школі у випускному класі. Долати складнощі та шкільну буденність їй допомагають друзі Яна та Сєня. Маша закохується у однокласника Сашу та бореться зі своїми страхами.

Фільм-учасник Берлінського та Одеського міжнародних кінофестивалів. У Німеччині отримав нагороду Кришталевий ведмідь від Юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus. В Одесі стрічка нагороджена Гран-прі фестивалю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окрема насолода – мова, якою говорять підлітки

"Чому я живий", реж. Віллен Новак

17-річні Фрося та Льончик живуть у Маріуполі на Донеччині напередодні Другої світової. Вони закохані та мріють одружитися, але батько дівчини проти шлюбу доньки з євреєм.

Фільм знято за оповіданням сценариста Євгена Митька. Пережив німецьку окупацію 1941 – 1943-го у Маріуполі. Режисер стрічки – Віллен Новак, почав кар'єру 1973-го. "Чому я живий" - перший за 13 років фільм постановника.

Засідання Оскарівського комітету з відбору стрічки-кандидата на премію "Оскар" у категорії "Міжнародний повнометражний фільм" від України відбудеться 24 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про українську гімнастку висунули на "Оскар"

Минулого року переможцем національного відбору став фільм Валентина Васяновича "Атлантида". Стрічка отримала головну нагороду у програмі "Горизонти" Венеційського кінофестивалю, але не потрапила до числа номінантів на премію "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «Оголосили учасників національного відбору на висування на премію "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі