вівторок, 07 вересня 2021 15:01

Бандити, перестрілки та "лихі 1990-ті" - презентували трейлер кримінальної драми Олега Сенцова

Бандити, перестрілки та "лихі 1990-ті" - презентували трейлер кримінальної драми Олега Сенцова
У фільм "Носоріг" Олег Сенцов показує кримінальний світ 90-х. Стрічку презентують у програмі "Горизонти" Венеційського кінофестивалю. Автор: Deadline

Презентували трейлер кримінальної драми Олега Сенцова "Носоріг". Фільм бере участь у програмі "Горизонти" Венеційського міжнародного кінофестивалю.

Бандит на прізвисько Носоріг розуміє тільки силу та жорстокість. Розпочинає кривавий шлях у кримінальному світі 1990-х. Втративши все, чи зможе знайти спокутування?

"Це жорсткий та натуралістичний фільм, але при цьому авторське кіно, що розповідає передусім про долю людини, - каже режисер Олег Сенцов. - У назві - прізвисько головного героя. Чому він його отримав – треба дивитися. А суть у тому, що носоріг - тварина, яка не розбирає дороги й робить те, що хоче. У нього поганий зір, але при великій силі та швидкості це проблема вже його оточення".

У фільмі знімалися непрофесійні актори. Головного героя зіграв Сергій Філімонов, ветеран війни на Сході України, колишній голова київського осередку партії "Національний корпус".

Олег Сенцов почав роботу над "Носорогом" 2012 року. Презентував проєкт на кінофестивалі в Одесі 2013-го. Роботу над фільмом призупинили через Євромайдан та анексію Криму 2014 року.

У травні 2014-го в Сімферополі Сенцова заарештували російські силові структури. Режисера засудили до 20 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі. У 2017-2019 роках відбував ув`язнення у Тюменській області Російської Федерації. У травні 2018-го оголосив голодування з вимогою звільнити 64 українських політв`язнів. Тривало до 6 жовтня 2018 року та припинилося після загрози насильницького годування.

Звільнення Сенцова активно вимагала Україна та міжнародна спільнота. На Венеційському кінофестивалі 2014-го для режисера символічно залишили порожнє місце в журі.

Олег Сенцов був звільнений 7 вересня 2019 року в рамках обміну полоненими та повернувся в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентували трейлер фільму про хірурга, який потрапив у полон до бойовиків

Крім фільму "Носоріг", на Венеційському кінофестивалі представлять ще дві українські стрічки. У програмі "Горизонти" бере участь картина "Цензорка" Петера Керекеса спільного виробництва Словаччини, Чехії та України. Драма "Відблиск" Валентина Васяновича бере участь в основному конкурсі.

Зараз ви читаєте новину «Бандити, перестрілки та "лихі 1990-ті" - презентували трейлер кримінальної драми Олега Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі