пʼятниця, 24 вересня 2021 16:51

Оголосили номінанта на премію "Оскар" від України

Оголосили номінанта на премію "Оскар" від України
"Погані дороги" – режисерський дебют драматургині Ворожбит, яка екранізувала власну п'єсу. Фото: pixabay.com

Український Оскарівський комітет висунув стрічку "Погані Дороги" претендентом на здобуття нагороди Кіноакадемії в номінації "Міжнародний повнометражний фільм".

Номінанта обрали з-поміж п'яти кандидатів за результатами таємного голосування, повідомив голова Оскарівського комітету України Олександр Шпилюк.

"О 10:00 відбулося засідання комітету й обговорення фільмів-кандидатів. Претендентом від України більшістю голосів обрали фільм режисерки й авторки сценарію Наталки Ворожбит, продюсера Дмитра Міндзянова", - сказав він.

"Погані дороги" - режисерський дебют драматургині Ворожбит, яка екранізувала власну п'єсу. Це п'ять новел із життя червоної зони, яка зараз на Сході України. Війна, блокпости, підвали: кіно болюче, інколи навіть провокативне.

Навчившись на серіалі "Спіймати Кайдаша", режисерка екранізувала виставу, яку вперше поставили в лондонському театрі Royal Court 2017 року. Театральна версія має шість епізодів, але в кіно екранізували лише п'ять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили учасників національного добору на премію "Оскар"

Торік фільм здобув нагороду Verona Film Club Award у програмі Венеційського кінофестивалю "Тиждень критики".

Зараз ви читаєте новину «Оголосили номінанта на премію "Оскар" від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі