понеділок, 26 червня 2017 17:08

Євробачення-2017: стало відомо, чому Швейцарія заморозила €15 млн від України

Євробачення-2017: стало відомо, чому Швейцарія заморозила €15 млн від України
Швейцарія заморозила €15 млн від України на Євробачення-2017 через позов телеканалу Euronews до НТКУ. Фото: watcher.com.ua

Швейцарія заморозила заставу від України обсягом 15 млн євро на пісенний конкурс Євробачення-2017 через позов європейського телеканалу Euronews до Національної громадської телерадіокомпанії України.

Про це йдеться на dw.com.

У НТКУ повідомили, що Європейський мовний союз не був ініціатором арешту коштів на швейцарських рахунках. Це скасувало версію, опубліковану низкою російських ЗМІ. За оцінками EBU Євробачення у Києві пройшло успішно. Телекомпанія отримала листи відповідного змісту з вдячністю від організації громадських мовників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міла Йовович хотіла вести Євробачення в Україні

"Європейська мовна спілка не була ініціатором процедури заморозки коштів. Ним стала третя сторона, яку ми намагаємося встановити", – написали у повідомленні.

Національна телекомпанія України припинила співпрацю з Euronews у 2014 році. Перед цим стало відомо про плани Euronews запустити мовлення українською мовою. Після ініціювання припинення співпраці телеканал затребував стягнути з НТКУ недотримку обсягом 10,59 млн євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продюсер Джамали розповів, як готували Євробачення-2017 в Україні

У жовтні минулого року суд Києва визнав законність претензій європейської компанії. Національна телекомпанія оскаржила вердикт у суді вищої інстанції, але програла справу. У квітні 2017-го Київський апеляційний господарський суд залишив без змін вирок українського суду першої інстанції. У EBU поки не прокоментували ситуацію з арештом 15 млн євро застави від України.

22 червня Женевське управління примусового стягнення заборгованості наклало арешт на 15 млн євро, які Україна виділила як гарантію для проведення Євробачення-2017 у Києві. Після пісенного конкурсу гроші Україні мали повернути.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2017: стало відомо, чому Швейцарія заморозила €15 млн від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі