Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2012 15:47

Джазмен Павло Ігнатьєв заграв під фільм про піраміди та Софіївський собор

26 листопада, в букарні "Бабуїн" відбувся квартирник київського композитора Павла Ігнатьєва.

Ігнатьєв грає авторську музику на стику класичної та джазової традицій. Відомий у Києві за регулярними виступами в арт-клубах, а також спільними роботами з групою "Бумбокс" та Сергієм Бабкіним. Записував фортепіанну версію пісень "Єва" та "Happy End" "Бумбокса". Видав 7 дисків, які безкоштовно можна завантажити на його власному сайті.

Квартирник - це маленький концерт, який проводять не у концертному залі чи клубі, а у квартирі чи кав'ярні. Тут важливий не тільки виконавець, але і кожен слухач. Квартирник - дуже зручне слово, тому що викликає цілком конкретні асоціації: затишок, музика, спілкування.

Цього разу Павло вирішив поєднати музику з відеорядом. На проекторі програвався фільм-медитація "Хронос" Рона Фрікі 1985-го. Американський режисер зняв у документальній стрічці найпримітніші природні та архітектурні творіння - від Великого каньйону, єгипетських пірамід до Софійського собору у Києві.

Під час показу Павло грав на синтезаторі, підбираючи найбільш вдалі мотиви для дії на екрані. До кадрів зі старовинними храмами мелодія була спокійна і врівноважена. Коли з'являвся будь-який рух, наприклад, натовп великих міст - музика прискорювалася.

"Павло дуже вдало підібрав мелодію до сцени з католицьким храмом. Почав грати музику, що дуже нагадує орган. Це мені сподобалося найбільше", - поділилася враженнями гостя заходу Катерина.

"Це мій перший такий експеримент. Майже уся музика, що сьогодні лунала - імпровізація. Підготував заздалегідь лише невелику частину, - розповів Павло Ігнатьєв. - Наступні фільми, які я планую спробувати поєднати з музикою - "Океани" - документальний фільм Жака Перрена або його "Мікрокосмос". Вони динамічніші, ніж "Хронос". Тому моя задача як автора музики там буде трохи складніша".

Павло також розповів, як виникла ідея квартирника. "Мене дуже часто питають, чи не пишу я музику до фільмів. Кажуть, що мої композиції дуже візуальні. І більшість людей розповідають, що на моїх концертах бачать перед очима якісь картини", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Джазмен Павло Ігнатьєв заграв під фільм про піраміди та Софіївський собор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі