середа, 21 листопада 2012 22:01

На концерт "Kozak System" прийшли всі "культурні" VIPи України
28

Фото: Фото: Олександр ЗАКЛЕЦЬКИЙ

Учора, 20-го листопада, свій перший концерт із туру 18-ма містами України на підтримку альбому "Шабля" відіграв рок-гурт "Kozak system" - колишні учасники "Гайдамаків". Півторагодинний концерт оновленого складу групи відбувся у київському концертному залі "Крістал хол".

Тусівка у понад три сотні гостей була справді "зоряна". Список запрошених склав понад чотири сторінки. Поет Дмитро Лазуткін заспівав із "козаками" пісню "Твоя порядність", автором тексту якої він є. У кліпі до композиції знялися письменниця і співачка Ірена Карпа, яка також заспівала цього вечора. Був і виконавець другої головної ролі відеоролику - актор Остап Ступка із сином Дмитром.

Цілою компанією на концерті побували письменник і художник Лесь Подерв'янський, Микола Вересень. Першому нещодавно виповнилося 60 років, то після концерту святкування продовжили у пабі неподалік.

Із високою брюнеткою під запальні пісні "Kozak system" танцював і Фагот із "ТНМК", не втримався й видав декілька "па" виконавець головної ролі у фільмі "Той, хто пройшов крізь вогонь" Дмитро Лінартович. Скромно простояли біля шинквасу телеведучий Юрій Борисюк і директор видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га" Іван Малкович.

Послухати нові пісні гурту також прийшли Марія Бурмака, Анжеліка Рудницька, Тарас Чубай. Були й новоспечені народні депутати - Олесь Доній і Олександр Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На концерті KOZAK SYSTEM заспівають Ірена Карпа та Сашко Положинський

"За кордоном часто чули в свою адресу: "козаки", "козак-рок". Звідси походить назва гурту. Вже дуже багато часу минуло від того, як у нас у країні були справжні рицарі. Час відроджувати традиції. А то одні "чуваки" скрізь ходять. Сучасний козак тримає слово: сказав - зробив, прочитав ще щось, окрім букваря, займається спортом і головне - поважає жінку", - зазначив перед концертом лідер гурту Іван Леньо.

Уже на сцені він додав: "Ми зробимо все, щоб пішли звідси з посмішкою. І вона трималася мінімум три дні".

Дмитро Лазуткін напередодні теж висловив думку з приводу того, яким має бути сучасний козак.

"Упевнений у собі й національно свідомий. Розуміє, що майбутнє країни і його родини залежить тільки від нього. Дещо авантюрний, готовий іти ва-банк. Сучасні чоловіки занадто обережні, несміливі, але, при цьому, безвідповідальні, у ставленні до жінки також. А мають розуміти, що жінка поруч - людина. З нею треба рахуватися, не ображати, не користуватися її добротою, не чіплятися до дріб'язку. Дуже допомагає усвідомлення того, що кожної хвилини вона може піти назавжди. Жінка ж козака має бути терплячою, безумовно - красивою. Такою, щоб викликала бажання повертатися до неї, не розмінюватися на дрібниці", - пояснив Лазуткін.

Присутні танцюють до крапель поту на обличчі. На 2-й годині концерту хтось із натовпу кидає на сцену червоні стрінги. У артистів - подив на обличчі, але не реагують. Білизна повисає на грифі гітари Володимира Шерстюка. Він двома пальцями, обережно перевішує їх на барабанну установку.

Квитки продавали по 100 грн, у день концерту - 125 грн.

Зараз ви читаєте новину «На концерт "Kozak System" прийшли всі "культурні" VIPи України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі