пʼятниця, 23 листопада 2012 06:15

На концерті "Козак систем" на сцену кинули червоні стрінги

Автор: фото: Олександр Заклецький
  Лідер гурту ”Козак систем” Іван Леньо грає на акордеоні під час першого концерту всеукраїнського туру на підтримку альбому ”Шабля” у київському нічному клубі ”Крістал хол” 20 листопада
Лідер гурту ”Козак систем” Іван Леньо грає на акордеоні під час першого концерту всеукраїнського туру на підтримку альбому ”Шабля” у київському нічному клубі ”Крістал хол” 20 листопада

— Сфоткай мене, будь ласка, щоб усі знали, що я тут був. Я на літак до Івано-Франківська поспішаю, вже бігтиму скоро, — народний депутат Олесь Доній, 43 роки, у футболці із написом латиницею "Козак систем" позує 20 листопада перед фотографом біля сцени в київському концертному залі "Крістал хол".

У закладі рок-гурт "Козак систем" — колишні учасники "Гайдамаків" — проводять свій перший концерт в оновленому складі. Розпочали тур 18-ма містами України на підтримку альбому "Шабля". Працювали над ним протягом останніх п'яти місяців.

Початок концерту затримують на годину. Зо 300 глядачів чекають, сидячи за столами, п'ють пиво й коктейлі. Напої коштують тут від 40 грн.

— За кордоном часто чули в свою адресу: "козаки", "козак-рок". Звідси походить назва гурту, — каже зі сцени лідер Іван Леньо, 40 років, розтягуючи акордеон. Виступає в чорній майці й спортивних штанях "Адідас" із трьома червоними смужками збоку. — Уже багато часу минуло від того, як у нас у країні були справжні рицарі. Час відроджувати традиції. А то одні чуваки скрізь ходять. Сучасний козак тримає слово: сказав — зробив, прочитав ще щось, окрім букваря, займається спортом і головне — поважає жінку.

Близько 22.00, коли концерт триває вже годину, сидять не більш як 50 присутніх. Решта — танцює на майданчику біля сцени.

— Концерт дуже подобається, але стомився страшенно, — каже телеведучий Юрій Макаров, 57 років. У такт музиці тупотить ногою, його дружина, художниця Світлана Фесенко, стрибає на танцполі. У декількох кроках від нього — актор Дмитро Лінартович, виконавець головної ролі у фільмі "Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь", танцює із високою білявкою. Трошки далі — письменник і художник Лесь Подерв'янський із дружиною Марією, телеведучим Миколою Вереснем, режисером Лесею Калинською п'ють горілку. Днями Подерв'янському виповнилося 60 років.

— Нарешті хлопці розкріпостилися. Це додало нової якості у звучанні, — каже Леся Калинська.

Із натовпу на сцену летять червоні жіночі стрінги. Повисають на грифі гітари. Музикант Володимир Шерстюк дивиться здивовано. Мовчки двома пальцями бере труси і перевішує на барабанну установку.

Близько 23.00 у залі лишаються зо 20 людей. Офіціанти прибирають порожні пляшки, підмітають бите скло. До актора Остапа Ступка, 45 років, який стоїть біля шинквасу, підходить поет Олександр Демченко.

— Пане Остапе, а де Наташа? — питає. Має на увазі лідера партії "Україна — вперед!" Наталію Королевську. Ступка був третім номером у списку партії. До Верховної Ради не пройшли. На нього з кулаками налітає син Ступки 26-річний Дмитро. Декілька разів штурхає, і їх рознімають.

— Я захистив честь батька, — каже. Остап і далі стоїть мовчки.

Зараз ви читаєте новину «На концерті "Козак систем" на сцену кинули червоні стрінги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути