субота, 17 серпня 2019 14:31

"Джаз - це коли просто добре" - Мар'яна Головко

Автор: надала Мар'яна Головко
  Співачка Мар'яна Головко зайнялася музикою після шести років після шести років роботи у великих інвестиційних компаніях
Співачка Мар'яна Головко зайнялася музикою після шести років після шести років роботи у великих інвестиційних компаніях

Співачка Мар'яна Головко 6 років працювала у великих інвестиційних компаніях. Звільнилася, щоб займатися лише музикою. Нині вона вокалістка відомої музичної формації NOVA OPERA, композитор, диктор, різножанрова співачка та актриса.

"Батьку я завдячую музичному смаку. Він — джазовий колекціонер, музикант, який змінив пристрасть до барабанів на роботу фінансиста в офісі . Тому він зрозумів мене, коли я після 6 років роботи у великих інвестиційних компаніях сказала: "Досить! Хочу займатись лише музикою." Він купував безліч платівок і дисків, був моїм особистим Google Play з обширною музичною колекцією", - розповіла Мар'яна Головко кореспонденту Gazeta.ua.

"Мене виховували на класиці і джазі. У 4 роки я слухала і підспівувала Едіт Піаф. Тоді ж мене відвели в школу-студію при консерваторії - вчитися грі на фортепіано. Уже пізніше в моєму житті з'явилась гітара. Я намагалась вступити у Київську консерваторію, проте не вдалось. Щоб перевірити, чи варто продовжувати - поїхала до Фінляндії на вокальний конкурс і зайняла там перше місце. Далі вступила до педінституту імені Драгоманова на музичного педагога. Нині там викладаю", - додала вона.

Автор: надала Мар'яна Головко
  Співачка Мар'яна Головко зайнялася музикою після шести років роботиу  великих інвестиційних компаніях
Співачка Мар'яна Головко зайнялася музикою після шести років роботиу великих інвестиційних компаніях

Співачка працює у різних жанрах.

"Якщо говорити про вибір жанру — я ніколи не могла зупинитись на одному. Так і в операх NOVA OPERA я співаю як народним голосом, так і читаю реп, використовую гортанний звук і швидко переходжу на високі ноти академічного вокалу. Для мене це як вокальний челендж", - сказала Мар'яна Головко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Koktebel Jazz Festival переїхав до Києва

"Джаз для мене залишається чимось теплим і рідним з дитинства. Це щось п'янке та тепле, мерехкотливе і солодко-гірке. Стан, коли просто добре", - поділилася вона.

19 серпня зі своїм колегою піаністом-віртуозом Павлом Ігнатьєвим Мар'яна Головко дасть концерт у столичному Carribian Club.

"Гратимемо саме джаз — відомі стандарти і багато імпровізацій та авторської музики. Ми з Павлом старі друзі та давні колеги. Рівно 10 років тому вперше виступили дуетом. Павло — незвичайний, дуже талановитий та самобутній піаніст, композитор. Людина, що вміє мислити нестандартно та вміє чіпляти серця слухачів, як колись зачепив моє. Фортепіано та голос - дуже звичне поєднання. Та ми з Павлом створимо свій світ і запрошуємо до нього і вас", - говорить співачка.

Зараз ви читаєте новину «"Джаз - це коли просто добре" - Мар'яна Головко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі