середа, 29 травня 2019 13:56

До Полтави з'їдуться митці з України та Швеції

До Полтави з'їдуться митці з України та Швеції
7-9 червня до Полтави з'їдуться митці з усієї країни та Швеції на фестиваль Meridian Poltava. Фото: gazeta

Із 7 по 9 червня у Полтаві відбудеться ІІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava. Його учасниками стануть понад 30 митців з України та Швеції.

Організатори розповіли, чим дивуватиме фестиваль MERIDIAN цьогоріч.

Україну на ньому представлятимуть Сергій Жадан, Іван Малкович, Ада Роговцева, Ігор Померанцев, Володимир Рафєєнко, Катерина Калитко, Юрій Іздрик, Олександр Бойченко, Артем Чех, Пітер Залмаєв та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чоловік мусить собі щось зламати: або ногу, або судьбу" - вийшла книга "Країна за Збручем"

Швецію представлятимуть поет і перекладач Лассе Сьодерберґ, співорганізаторка поетичного фестивалю в Мальме Анхела Ґарсія, історик і філософ Петер Енґлунд, книжка якого про Полтавську битву розійшлася тиражем понад 250 тис. примірників тільки у Швеції (відео-зв'язок), джазовий музикант і поет Ґуннар Гардінґ, письменниця і редакторка Марі Тонкін, перекладач, поет і фотограф Ларш Пальм та викладачка культурної журналістики і літературна редакторка Анн Лінґебрандт.

Події фестивалю відбуватимуться у Полтаві та місті Решетилівка. Серед заходів – презентації книжок, музичні концерти, екскурсії та творчі вечори.

Вхід на всі заходи – вільний.

Програму ІІ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Poltava можна прочитати тут.

Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava проходить за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної ради, програми Culture Bridges, Посольства Швеції в Україні та інших партнерів.

Зараз ви читаєте новину «До Полтави з'їдуться митці з України та Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають