неділя, 10 квітня 2016 01:30

Deep Purple увійшли в Зал слави рок-н-ролу

Deep Purple увійшли в Зал слави рок-н-ролу
Фото: Reuters

Легендарні британські рокери Deep Purple увійшли в Зал слави рок-н-ролу. Про це повідомляє телеканал CBS. Також цю організацію поповнили такі відомі музиканти, як Cheap Trick, Chicago, репери N. W. A. і блюз-гітарист Стів Міллер. Для включення виконавця або групи в Залу слави необхідно, щоб з моменту виходу їх першого запису минуло як мінімум 25 років.

CBS зазначає, що "новачки" 2016 року унікальним чином пов'язані між собою. Наприклад, Cheap Trick грали з Deep Purple в 1970-х, Стів Міллер колись виступав на розігріві у Chicago, а N. W. A. взяли за зразок хіт Міллера Take the Money and Run ("Хапай гроші і тікай") для однієї зі своїх композицій.

Процедура включення музикантів в Зал слави проводиться з 1986 року. Номінантів відбирає комітет з тисячі експертів - журналістів і представників музичної індустрії. Deep Purple, визнані класики року, мали увійти в Зал слави ще в 1993 році. Однак, незважаючи на обурення прихильників і колег-музикантів (наприклад, Metallica, яких включили до Зали слави в 2009 році), група два десятиліття не могла потрапити в остаточний список.

Deep Purple утворилася в 1968 році. Вважається однією з команд, що стояли біля витоків важкої музики, поряд з Led Zeppelin і Black Sabbath. Колектив існує до цього часу, хоча його склад неодноразово змінювався. У 2012 році пішов з життя клавішник групи Джон Лорд.

Зал слави рок-н-ролу - організація і музей у Клівленді (штат Огайо). Заснований у 1983 році головою звукозаписної компанії Atlantic Records Ахметом Эртеганом. Серед перших включених в Зал артистів - Чак Беррі, Джеймс Браун і Рей Чарльз. Всього організація налічує 749 виконавців і 113 колективів.

Зараз ви читаєте новину «Deep Purple увійшли в Зал слави рок-н-ролу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі