Ексклюзиви
пʼятниця, 29 червня 2012 09:54

Чиновники запевняють: видобуток піску біля Фіоленту нічим не загрожує

Чиновники запевняють: видобуток піску біля Фіоленту нічим не загрожує
Природа не постраждає, запевняє влада. Фото: tripoblog.ru

Законний видобуток піску в Чорному морі не може викликати зсувів кримського узбережжя. Таку думку в ході прес-конференції висловив міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

Відповідаючи на питання Агентства Новости Крыма , міністр повідомив, що "факти і дослідження показують, що такої проблеми немає, принаймні, зі зсувами".

"Що стосується зсувів, я чув про це зі ЗМІ та вникав, чи так це насправді, і як колишній голова водного господарства республіки говорю вам, що це далеко від дійсності", - зазначив Лієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісок з-під Севастополя тоннами вивозять до Сочі

Разом з тим міністр підкреслив, що підписи під документами, які дозволяють видобувати пісок у масштабних розмірах, ставляться не однією людиною, а десятком чиновників, і вирішується це питання колегіально.

"Є вчені, які за те, що ставлять свій підпис, несуть кримінальну відповідальність. І підписи під таким рішенням ставлять кілька десятків і, в тому числі, колегіальних органів. "Купити" їх усіх, як у нас кажуть, не можна. Є служби, які стежать за такими речами. І якщо раптом щось станеться, в тюрму сядуть людей 15, і ніхто з них за зарплату в 200 доларів ніколи не підпише таке рішення, це, в тому числі, і інститути, і колегіальні органи, які дають такий дозвіл ", - пояснив Лієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращі місця для відпочинку у наметах : Лисяча бухта і мис Фіолент

Напередодні про те, що природа від видобутку морського будівельного піску біля берегів Криму не постраждає, заявив начальник державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції Олег Медведєв.

Нагадаємо, з січня цього року біля Севастополя добувають пісок, який потім транспортують в Сочі. Екологи заявили, внаслідок цього частина берега може зійти в море вже в середині літа.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники запевняють: видобуток піску біля Фіоленту нічим не загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути