Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2012 13:53

В Херсонесі знайшли сліди Андрія Первозванного

В Херсонесі знайшли сліди Андрія Первозванного
Віднайдений відбиток. Фото: РИА-Новости (Дмитро Федорченко)

Вдавлені в камінь відбитки людських ніг виявлені на території музею-заповідника Херсонес (Севастополь), представники Кримської єпархії Української православної церкви Московського патріархату та Севастопольського благочиння назвали їх слідами ніг святого апостола Андрія Первозванного.

Згідно з церковним джерелам і "Степенній книзі", написаній в XVI столітті представниками православної церкви, апостол Андрій розмовляв з людьми про вчення Христа, стоячи на камені біля берега моря, і несподівано камінь став м'яким, як віск, і стопи святого закарбувалися на ньому. Після цього дива багато хто увірував у вчення Ісуса Христа. Люди торкалися до цих відбитків і отримували духовне і фізичне зцілення. Після підкорення Криму татарами Херсонес був покинутий і святині забуті.

Настоятель Володимирського собору в Херсонесі протоієрей Сергій Халюта почув від однієї їх парафіянок, що на березі моря в камені закарбовані два сліди, схожі на людські, але правий видно гірше.

"Я сам подивився на ці сліди і відразу ж повідомив владиці кримському Лазарю, який прибув в Херсонес і особисто переконався в тому, що це людський слід у камені. Ми привели з собою експертів-криміналістів і замовили проведення медичної експертизи.

Результати підтвердили, що сліди в камені схожі на людські. А найголовніше - люди торкаються до цих відбитків і отримують зцілення від хвороб ", - сказав настоятель.

Особисто побувавши на місці виявлення відбитків, кореспондент переконався, що на твердому камені, який не є ні піщаником, ані крейдою, утиснений слід лівої ноги з чітко вираженими пальцями - ніби босою ногою наступили в рідкий цемент або мокрий пісок.

Остаточний вердикт про походження слідів може дати геологічна експертиза, яка вже проведена. Її результати стануть відомі за два тижні.

Зараз ви читаєте новину «В Херсонесі знайшли сліди Андрія Первозванного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути