Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2012 10:55

Кращі місця для відпочинку у наметах : Лисяча бухта і мис Фіолент
7

Лисяча бухта
Фото: Фото з архіву родини Зубрицьких
Мис Фіолент

"Щороку з чоловіком відпочиваємо з наметами на узбережжі Чорного моря, але місць все менше гарних залишається. Забудовують дикі пляжі приватними маєтками, магазинами. Лісники забороняють в заповідниках намети ставити. Але з ними можна домовитися і навіть подружитися. Зазвичай беруть по 30 гривень за намет, у них можна купити воду, дрова. Але просять не смітити і пильнувати за вогнищами" - каже львів'янка Оксана Зубрицька.

На Кримському узбережжі є понад сотня диких пляжів, де можна розміститися з наметом. У приватних наметових таборах за 50 -100 гривень в день дозволяють орендувати намет та спальники. Є кухня та зручності в дворі. Контакти господарів можна знайти в інтернеті.

"Раніше ми відпочивали в Криму цивілізовано — знімали будиночок чи кімнату, харчувалися в кафе, ходили на дискотеки. Але п'ять років тому вирішили удвох поїхати на тиждень"дикунами". З того часу лише так відпочиваємо. Найкраще, що є в Криму - природа, і лише так можна відчути усі її принади. Взяли міцний намет, казанки, запаси їжі, ліхтарики.

На форумах мандрівників знайшла, куди такі як ми їдуть. Обрали мис Фіолент, що біля Севастополя. Добралися поїздом, із Севастополя до Фіолента — звичайною маршруткою. Краєвиди там шикарні — блакитне море, гори, аж не віриться що це Україна, а не якась Греція. Спускалися по маленькій стежині хвилин 15. Пляж 5 на 20 метрів, вже було три намети. Сусіди мирні, є прісне джерело. Єдина проблема — дрова. Доводилося довго шукати по околицях. Витратили на двох разом з квитками тисячу гривень" - розповідає Оксана Зубрицька.

Бувалі туристи радять не їхати на узбережжя від міст Фороса до Алушти, там все зайнято приватниками. В околицях Євпаторії немає прісної води, а та що є - із солоним присмаком. У Судаку багато розважальних закладів і мало диких пляжів. Майже вся територія південного узбережжя Крима - заповідна. Розпалювати вогонь, розбивати намети, рубати дерева суворо заборонено. Місцевість патрулюють лісники, штрафують туристів.

Відпочивати з наметами найкраще у липні і серпні, бо в червні погода мінлива, море буває холодним. У Лисячій бухті неподалік Феодосії щоліта розбивають кілька сотень наметів відпочивальники. Пляж піщаний, у місцевих магазинах є вода, продукти, можна зарядити акумулятори. Найгарніша частина західного Криму - мис Тарханкут біля села Оленівка. Найкраще туди їхати власним авто, магазини далеко від пляжів. Туди часто їдуть дайвери. На мисі Меганом біля Судака полюють на рибу підводні мисливців.

Зараз ви читаєте новину «Кращі місця для відпочинку у наметах : Лисяча бухта і мис Фіолент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути