субота, 09 червня 2012 00:15

Відпочити тиждень у Криму можна за 800 гривень
8

На в'їзді у Форос
Фото: фото з архіву Олексія Путрі
Вид на "Фороський Кант"
Вид на "Фороський Кант"
Фороська церква Воскресіння Христова

Архітектор з Бахмача Олексій Путря, 31 рік, їздить до Криму з наметами. Розповідає, що відпочити біля Чорного моря можна з мінімальними затратами. Цього року Олексій побував з друзями поблизу селища Форос на південному узбережжі. Разом із квитками з Києва сім днів обходяться приблизно у 800 гривень.

"Гроші йдуть, в основному, на харчування, –  розповідає турист. - Усе необхідне ми беремо з дому – намети, одяг, посуд та деякі запаси їжі, щоб готувати на вогні".

Олексій їде до пункту призначення з Севастополя (38 км). Автовокзал знаходиться поряд із залізничним, там він сідає на автобус, який відправляється кожні 20 хвилин. Квиток коштує 15 гривень. За 40 хвилин під'їжджає до зупинки "Форос", де необхідно вийти. Далі переходить дорогу і, піднімаючись схилами хвилин 10, підходить до території, де можна розкласти намети. Ділянки являють собою невеликі рівнини посеред гірських схилів, там можна розкласти не більше трьох наметів.

"Ми розбили свій табір біля так званого "Фороського Канту". Це одна з найпопулярніших вершин півострова серед скелелазів". Олексій з друзями займаються альпінізмом, спорядження привозять з собою. "У нашій компанії не всі цим захоплюються. Поки одні лазять по скелях – інші вивчають місцевість, ходять купатися".

Форос знаходиться поряд з мисом Сарич – найпівденнішою точкою півострова. До моря із туристичної стоянки альпіністів півгодини ходьби. "До пляжу ми йшли через сам Форос. Це треба знову перейти дорогу до зупинки і йти через селище. Там є багато магазинів, де можна купити їжу, зарядити за невелику плату мобільні телефони. Пляж – з великої гальки, на території є труба з прісною водою".

Також воду для пиття можна набирати з джерел, які є в лісі біля стоянок.

"У Форосі можна відвідати дуже гарну церкву Воскресіння Христового,  –  радить  наостанок Олексій. Її буде видно вже на під'їзді до зупинки – церква височіє на обривистій скелі над містом. "Зі стоянки ми добиралися до неї пішки лісовими стежками близько 25 хвилин".

Зараз ви читаєте новину «Відпочити тиждень у Криму можна за 800 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути