пʼятниця, 02 грудня 2011 14:00

5 кращих місць для відпочинку в Україні
5

Дністровський каньйон
Національний природний парк Товтри, Хмельницька область
Кременецькі гори
Шацькі озера
Мигійські, або Бузькі пороги

Україною мандрують щороку приблизно понад два мільйони співвітчизників. Про це кореспонденту журналу "Країна" розповів директор турфірми Terra Incognita 39-річний Сергій Підмогильний.

Поїздки українців країною традиційні - до Києва, Львова, Одеси, Чернівців, Криму, Кам'янця-Подільського, Закарпаття.

Дедалі частіше зараз замовляють активний відпочинок - рафтинг, дайвінг, гірські походи. У Європі він давно на першому місці. А українці традиційно хочуть побачити море, плюхнутися у воду. І відлежати на піску 14 днів. Ми за ментальністю досить ліниві. Чому в Україні взагалі не популярний пішохідний туризм? Бо це ж ніжками треба топати.

В Україні достатньо річок для сплавів - Черемош, Дністер, Південний Буг, є й інші. Але на їхніх берегах майже нема кемпінгів, ресторанів, прокату спорядження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кам'янці-Подільському туристи розгулюють до ранку

Українці люблять all inclusive. Хочуть заплатити за весь пакет послуг. І не переживати за пошук житла, харчі, решту. Зазвичай українці мають одну чи дві відпустки на рік. Подорожують не часто, тому на відпочинку не економлять.

До нас часто приїжджають поляки. Вони поводяться інакше. Намагаються виключити з переліку максимальну кількість наших послуг. Хочуть, щоб вийшло якомога дешевше. А все тому, що поляки за рік здійснюють кілька подорожей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На камені Гоголя загадують бажання

Із 2005 року в нас розвивається екологічний туризм. Більшість думають, що це означає поїхати в село й жити там у садибі. Насправді ж це - подорожі заповідними територіями, спостереження за птахами, тваринами.

П'ять кращих місць для відпочинку в Україні від Сергія Підмогильного

1. Дністровський каньйон, утворений річкою Дністер. Розташований на межі Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей. Завдовжки близько 250 км, це найбільший каньйон у Європі. Має високі береги, фортеці, водоспади. Відпочинкова інфраструктура недостатньо розвинена.

2. Національний природний парк Товтри, Хмельницька область. Єдиний у світі гірський кряж - кораловий риф, утворений живими організмами, а не внаслідок тектонічних змін. Тягнеться від селища Підкамінь у Бродівському районі Львівської області до міста Кам'янець-Подільський на Хмельниччині. Схили дуже круті, їх не орють. Тому тут росте багато червонокнижних рослин.

3. Кременецькі гори - кряж на території Кременецького та Шумського районів Тернопільської області й Дубенського й Здолбунівського районів Рівненщини. Середня висота - 350-400 м.

4. Шацькі озера - група з понад 30 озер у північно-західній частині Волинської області. Розташовані серед лісів.

5. Мигійські, або Бузькі пороги - на річці Південний Буг на території Миколаївської області. Утворюють природний комплекс гранітно-степового Побужжя.

Зараз ви читаєте новину «5 кращих місць для відпочинку в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути