середа, 30 листопада 2011 14:55

У Кам'янці-Подільському туристи розгулюють до ранку
18

Фото: фото: Віктор ГОМОЛЬ

Леся та Олександр Демчуки із Рівного в листопаді побували в Кам'янці-Подільському на Хмельниччині. Вони приїхали до старовинного міста пізно ввечері й замовили нічну екскурсію.

"У мандрівку вирушили так швидко, що й ніхто не сподівався. В п'ятницю відпросилися раніше з роботи й гайда до Кам'янця-Подільського. Їхали власною машиною. Вже в дорозі по інтернету на планшетному комп'ютері Ipad шукали готель, читали інформацію про місто, - згадує Леся Демчук.- Від Рівного до Кам'янця-Подільського понад 300 км. Сутеніти почало ще в дорозі. Коли добралося, то зовсі смерклося".

Подружжя поселилося в готелі "Тарас Бульба" в старому місті. За однокімнатний напівлюкс зі сніданками заплатили 350 грн. Демчуки гуляли цілу ніч містом. Екскурсію їм погодився провести студент істфаку Кам'янця-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Він підробляє офіціантом у сусідньому з готелем кафе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київські повії та таксисти беруть з іноземців удвічі більшу плату

"Дали хлопцеві 50 грн., то той нас до ранку водив. Нічний Кам'яне?ць-Поді?льський просто дивовижний. Окрасою міста є фортеця. Вона розташована на скелястому виступі. До неї на висоті 27 м. веде Турецький міст. Кажуть, за всю історію фортецю тільки двічі змогли здобути – у 1393 році литовський князь Вітовт та в 1672 році турки. Їх армія переважала захисників у 60 разів. А яка краса побачити у ранішньому сонці каньйон, який оточує старе місто. Його ширина до 300 м., а висота до 40 м.", - долучається до розмови Олександр Демчук.

У Рівному туристичні фірми пропонують туристам орендувати автобус і самим організувати одноденну мандрівку до старовинного міста. За один км. дороги беруть 7,5 грн.

"Оренда комфортабельного автобуса на 49 місць на поїздку з Рівного до Кам'янця-Поді?льського й назад обійдеться в 4,5 тис грн. Виходить менше ніж по 100 грн. з особи. Окремо можна замовити послуги екскурсовода з обласної краєзнавчого музею. Така поїздка обійдеться майже вдвічі дешевше ніж на авто з ночівлею в готелі. Однак, поїхавши великою групою, навряд чи зможете цілу ніч гуляти містом, - пояснює Дарія Малахова з рівненської туристичної агенції "Олександра".

Зараз ви читаєте новину «У Кам'янці-Подільському туристи розгулюють до ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути