четвер, 29 вересня 2011 11:27

Янукович пригледів собі нову резиденцію XVI ст.
6

Влада має намір створити урядову резиденцію в Підгорецькому замку у Львівській області.

Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк, передає "Українська правда".

За його словами, таке доручення президент Віктор Янукович дав Кабінету Міністрів.

Цимбалюк висловив сподівання, що це дасть можливість профінансувати реставраційні роботи в замку, і додав, що замок цікавий як туристичний об'єкт, оскільки його щодня відвідують близько 4 тисяч осіб.

У свою чергу, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає неприпустимим перетворення Підгорецького замку в ще одну владну резиденцію. Він наголосив, що не знає жодного прикладу, щоб президентська чи іншого статусу владна резиденція, що утримується на бюджетні кошти, забезпечила би вільний доступ громадян України, а тим більше туристів.

"Всі об'єкти з таким статусом – це закриті об'єкти з посиленою охороною та допуском лише керівників держави та їх друзів", - цитує Томенка прес-служба "Батьківщини".

Підгорецький замок - пам'ятка архітектури епохи Ренесансу, що стоїть у селі Підгірці Бродівського району Львівської області. Його було збудовано протягом 1635—1640 років під керівництвом архітектора Андреа дель Аква за вказівкою коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського.

Цей замок є одним із найкращих в Європі зразків поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями.

До наших днів від замку кінця XVI ст. дійшли руїни мурувань п'ятигранної наріжної (західної) башти на рівні другого ярусу та рештки оборонної стіни з бійницями. На території замку збереглися також численні підвальні приміщення.

Разом з замками Олеська, Золочева та Свіржа входить до так званої Золотої підкови України.

Крім того, біля палацу є парк, який на рівні найкращих зразків так званих "італійських" парків, є найгарнішим і чи не єдиним в Україні парком такого типу.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пригледів собі нову резиденцію XVI ст.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути