Ексклюзиви
вівторок, 19 жовтня 2010 10:05

Анджеліні Джолі дозволили знімати фільм про зґвалтовану жінку

Анджеліні Джолі дозволили знімати фільм про зґвалтовану жінку

Анджеліна Джолі з другої спроби все ж таки отримала дозвіл на зйомки свого режисерського дебюту в Боснії, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, минулої середи міністр культури Боснії та Герцеговини Гавріло Граховац відмовив зірці в такому рішенні через неправдоподібність сюжету картини, заснованого на історії кохання боснійки і серба і про те, як вплинула на їхні стосунки війна, оскільки, за даними сербських ЗМІ, йдеться про кохання між ґвалтівником і його жертвою.

Проте в компанії GK Films, яка відповідає за виробництво картини, відразу заявили, що непорозуміння було викликане "чисто технічною" проблемою, а саме - відсутністю остаточної версії сценарію. Як тільки така версія з'явилася, вона була відіслана боснійській владі, яка поспішила дати свою візу.

За даними сербських ЗМІ, сюжет картини викликав протест з боку боснійської асоціації "Жінки - жертви війни".

"Ця історія - брехня. З тисячі історій жінок, зґвалтованих під час війни, не було жодної, яка розповідала б про кохання жертви і її катувальника. Ми не дозволимо принижувати наш біль", - цитувала радіостанція BHR1 главу асоціації Бакіру Хасециц.

Джолі у відповідь пояснила: "Безумовно, будь-яке художнє відображення не задовольнить того, хто пережив це по-справжньому. Але мій фільм - не документальний. Численні повороти його сюжету описують делікатну природу стосунків між головними героями, але як саме вони розвивалися, глядачі дізнаються тільки тоді, коли фільм вийде".

"Я сподіваюся, що ніхто не стане судити картину, не побачивши її", - підсумувала актриса.

Анджеліна Джолі оголосила про свій намір спробувати сили в режисурі в серпні цього року. Зйомки фільму про війну 1992-1995 років в Боснії почалися восени в Угорщині і повинні були продовжуватися в Боснії. Головні ролі у фільмі грають актори з Боснії і Герцеговини.

Актрисі вже доводилося бути режисером - в 2007 році вона зняла документальний фільм "Місце в часі", проте боснійському фільму належить стати її першим художнім проектом.

Боснія і Герцеговина оголосила в 1992 році про вихід зі складу Соціалістичної Федеральної Республіки Югославії (СФРЮ), після чого в республіці почалася війна за участю боснійських мусульман (бошняков), сербів і хорватів, яка продовжувалася до 1995 року. Точне число жертв конфлікту офіційно не встановлене. За оцінками незалежних експертів, в Боснії і Герцеговині загинули близько 100 тисяч осіб, в основному - боснійські мусульмани. На момент початку конфлікту населення Боснії і Герцеговини складали близько чотирьох мільйонів людей.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Анджеліні Джолі дозволили знімати фільм про зґвалтовану жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі