четвер, 14 жовтня 2010 15:50

Дебютна режисерська робота Анджеліни Джолі "вляпалась" в скандал (ФОТО)
7

Фото: Фото: Reuters

Уряд Боснії та Герцеговини відібрав у Анджеліни Джолі дозвіл на зйомки на території країни, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на місцеві ЗМІ.

В даний час Джолі вже почала зйомки фільму, присвяченого подіям в Боснії 1992-95 років, в Угорщині. Робота повинна була продовжитися в боснійських містах Сараєво і Зарниця.

Згідно з офіційним прес-релізогм компанії GK Films, яка займається випуском фільму, картина присвячена коханню серба і боснійки на тлі війни. У свою чергу боснійські ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що за сюжетом боснійка закохується в свого насильника-серба.

Подібна зав'язка викликала по всій країні протести з боку ініціативних груп жінок - жертв боснійської війни. Результатом цих протестів і стала заборона, озвучена міністром культури Боснії та Герцеговини Гавріло Граховачем. Він заявив, що уряд не може заборонити взагалі знімати фільм, проте здатне продемонструвати незадоволеність спотворенням правди в новій картині, відкликавши дозвіл на зйомки.

Новий фільм, у якого поки навіть немає назви, є для Анджеліни Джолі режисерським дебютом. Для зйомок було вирішено запросити місцевих акторів. Так, головну роль в картині виконує Зана Мар'янович, а роль батька серба - виконавець ролі Бориса "Хрін Влучиш" (Boris "the Bullet Dodger") у фільмі "Великий куш" Гая Річі Раде Шербеджія. Продюсером картини виступає Грем Кінг, котрий працював свого часу над "Відступниками".

Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дебютна режисерська робота Анджеліни Джолі "вляпалась" в скандал (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі