четвер, 26 серпня 2010 12:32

Анджеліна Джолі зніме фільм про війну

Анджеліна Джолі зніме фільм про війну

Анджеліна Джолі восени приступає до зйомок своєї першої картини в якості режисера - фільм про війну 1992-1995 років в Боснії, повідомляє газета Guardian.

За даними видання, йдеться про відносно малобюджетну, за голлівудськими мірками, картину, сценарій для якої напише сама Джолі. Назви у фільму поки немає, але відомо, що сюжет буде заснований на подіях 1990-х років, крутитися він буде навколо історії кохання боснійської дівчини до сербського військового. Головні ролі зіграють актори з Боснії і Герцеговини. Сама зірка, котра відвідала на вихідних Сараєво як посол доброї волі ООН, з'являтися в кадрі не має наміру.

"Це буде не політична заява, а історія кохання", - цитує Guardian слова актриси.

Джолі підкреслила, що має намір залучити до роботи над фільмом якомога більше місцевих жителів, хоча сама картина буде англомовною. Вона стверджує, що її глибоко потрясла доля багатьох сотень біженців, які після закінчення війни в 1995 році так і не змогли повернутися в рідні домівки.

"Зустрівши цих людей, почувши їхні історії, я не можу не наполягати на тому, наскільки важливо звернути увагу на благополуччя вразливих і незахищених людей", - говорить голлівудська зірка.

За даними газети, Джолі висловила бажання фінансувати освітні програми для боснійської молоді.

Актрисі вже доводилося бути режисером - в 2007 році вона зняла документальний фільм "Місце в часі" (A Place in Time), проте боснійському фільму належить стати її першим художнім проектом.

Паралельно Джолі належить зніматися в "Сплячій красуні" у Тіма Бертона, а в грудні виходить триллер "Турист", де її партнером був Джоні Депп.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Анджеліна Джолі зніме фільм про війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі